Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Putin anunță că armata rusă a `zdrobit infrastructura militară` a Ucrainei. Occidentul avertizat să nu își bage nasul în afacerea ucraineană

Nikkei
Vladimir Putin

Vladimir Putin a susținut sâmbătă că „aproape toată infrastructura militară” a Ucrainei a fost distrusă și a calificat decizia de a nu limita „operațiunea specială” la Donbas drept una „corectă”.

El s-a declarat convins că militarii ruși își vor îndeplini cu succes misiunea.

Vladimir Putin a avertizat că instituirea unei zone de excludere aeriană în Ucraina ar face Federația Rusă să considere țările care se alătură acestui demers ca parte la conflict.

De asemenea, el a spus că sancțiunile masive impuse de Occident „seamănă cu o declarație de război, dar nu este încă”.

Liderul de la Kremlin a insistat că este nevoie ca Ucraina să fie „demilitarizată” și să nu adere la NATO.

„Am început să vorbim din ce în ce mai mult despre faptul că Ucraina va fi admisă în NATO. Înțelegeți la ce ar putea duce acest lucru?”, a spus el. Putin a adăugat că fiind țară NATO, aliații ar trebui să o susțină în cazul unui conflict militar. Ucraina ar putea să se îndrepte spre Crimeea, a spus el, iar atunci Rusia ar trebui să se lupte cu întreaga Alianță.

„Consecințele sunt clare sau nu? Cred că sunt clare pentru toată lumea”, a adăugat președintele rus. Putin a spus că nu intenționează să introducă legea marțială în Rusia, așa cum au circulat mai multe informații în această perioadă.

„Legea marțială este aplicată (...) în caz de agresiune, în special în regiunile în care au loc lupte. Nu avem o astfel de situație și sper că nu va interveni", a spus el sâmbătă, răspunzând unei întrebări a angajaților Aeroflot.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.