Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Putin are tot mai mulţi adepţi printre politicienii francezi

putin2

Numarul de sustinatori ai presedintelui rus este în crestere printre politicienii francezi, care sprijina pozitia Rusiei cu privire la Ucraina si nu au încredere în intentiile pasnice ale SUA, noteaza cotidianul francez Le Monde.

Multi politicieni francezi îl sustin pe presedintele rus si politica sa. În pofida relatiilor complicate pe care acesta le are cu Occidentul, Putin are în Franta toti mai multi prieteni, constata publicatia franceza.
Situatia din Crimeea si sanctiunile antirusesti au devenit pentru Moscova o buna posibilitate de a evalua numarul de adepti ai lui Putin în Franta. Printre acestia se numara politicienii francezi de stânga Jean-Pierre Chevenemant si Jaques-Luc Melenchon, politicienii de dreapta Francois Fillon si Philippe de Villiers, precum si liderul partidului 'Frontul National', Marine Le Pen, precizeaza cotidianul citat.
Potrivit Le Monde, în rândul sustinatorilor presedintelui rus ar putea fi inclus acum si fostul presedinte francez Nicolas Sarkozy, care imediat dupa ce a fost ales declara ca 'nu ar da mâna cu Vladimir Putin', dar care dupa conflictul ruso-georgian si-a schimbat atitudinea si s-a apropiat de presedintele rus.
Valul de rusofilie a început în Franta dupa interventia trupelor americane în Irak în 2003, interventie criticata la unison de Paris si Moscova. Potrivit cotidianului francez, sustinatorii politicii lui De Gaulle si Mitterand si-au mentinut atitudinea de neîncredere fata de Alianta Nord-Atlantica si sunt convinsi de existenta unui plan american de contracarare a superputerii ruse.
Politicienii prorusi din Franta l-au vazut pe Putin în actiune în timpul revolutiei din Maidan (Kiev) si s-au grabit sa-si exprime sprijinul pentru presedintele rus, noteaza Le Monde. 'Sunt extrem de revoltat de atitudinea SUA, care sustin revolte în întreaga lume, mai ales atunci când chiar SUA le provoaca', a declarat presedintele onorific al 'Frontului National' francez, Jean-Marie Le Pen, dupa referendumul din Crimeea. La rândul sau, Marine Le Pen a declarat ca îl admira pe presedintele rus, care 'actioneaza în interesele tarii si natiunii sale'.
Astfel, Rusia se poate baza în Franta pe sprijinul urmasilor lui De Gaulle si Mitterand, care au încercat întotdeauna sa pastreze echilibrul în relatiile dintre Europa si Rusia. 'Prin comenzi în valoare de 15 miliarde de euro la producatorii nostri, Rusia reprezinta o garantie pentru cresterea (economica) a Europei. Trebuie sa întarim parteneriatul nostru strategic', a declarat Jean-Pierre Chevenemant, fost ministru al apararii în timpul lui Francois Mitterand.
AGERPRES

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.