Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moscova anunță că Putin ar fi dispus să se întâlnească cu Biden la summitul G20

vestidinrusia.ro
putin biden sua rusia

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat marți că Moscova este deschisă la discuții cu Occidentul pe marginea războiul din Ucraina, dar nu a primit încă nicio propunere serioasă de negociere. El a adăugat că liderul rus Vladimir Putin ar lua în calcul o întâlnire cu președintele american Joe Biden, la reuniunea Grupului naţiunilor dezvoltate şi emergente (G20), potrivit Reuters.

Într-un interviu la televiziunea de stat, Lavrov a declarat că oficialii, inclusiv purtătorul de cuvânt al securității naționale de la Casa Albă, John Kirby, au spus că Statele Unite sunt deschise la discuții, dar că Rusia a refuzat. „Aceasta este o minciună”, a spus Lavrov. „Nu am primit nicio ofertă serioasă de a lua legătura”.

El a mai spus că Rusia nu va respinge o întâlnire între președintele Vladimir Putin și președintele american Joe Biden la o viitoare reuniune a G20 și că va lua în considerare propunerea dacă va primi una. „Am spus în repetate rânduri că nu refuzăm niciodată întâlnirile. Dacă există o propunere, atunci o vom lua în considerare”, a spus Lavrov.

Comentând posibilitatea ca Turcia să găzduiască discuții între Rusia și Occident, Lavrov a spus că Moscova ar fi dispusă să asculte orice sugestie, dar nu poate spune în avans dacă acest lucru va duce la rezultate.

El a spus că președintele turc Recep Tayyip Erdogan va avea ocazia să-i facă propuneri președintelui rus Vladimir Putin atunci când ambii vizitează Kazahstanul în această săptămână.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.