Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Putin crește presiunea asupra comandanților militari: Vreau soluții pe termen scurt și mediu (Video)

Twitter
Serghei Surovikin Serghei Soigu

Rusia a schimbat locul de lansare a atacurilor cu drone, probabil un indiciu că este îngrijorată cu privire la vulnerabilitatea Crimeei, se arată în ultima evaluare a situației războiului din Ucraina publicată de Ministerul britanic al Apărării.

Potrivit ultimului raport al serviciilor britanice de informații, a avut loc o oarecare intensificare a atacurilor cu rază lungă de acțiune împotriva infrastructurii critice a țării.

Campania rusă de lovituri îndreptate asupra infrastructurii vitale a Ucrainei a constat în mare parte în lansări din aer și de pe mare a rachetelor de croazieră și este aproape o certitudine faptul că aceasta a inclus și atacuri cu drone care i-au fost furnizate de Iran, a arătat Ministerul britanic al Apărării.

Vehiculele aeriene fără pilot de fabricație iraniană au fost lansate din regiunea Krasnodar a Rusiei de unde înainte erau lansate în special din interiorul Crimeei ocupate.

Probabil că această mutare „se datorează preocupării Rusiei privind vulnerabilitatea Crimeei, în timp ce [regiunea] este convenabilă pentru reaprovizionarea cu arme care e posibil să aibă drept punct de ridicare Astrahan, în Rusia”.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, s-a deplasat vineri la sediul statului major pentru discuții cu comandanții forțelor armate privind campania militară din Ucraina, a transmis Kremlinul, într-un comunicat.

Vineri, președintele a petrecut întreaga zi la sediul statului major care conduce operațiunea militară specială din Ucraina, a precizat Kremlinul.

Liderul rus s-a întâlnit cu ministrul apărării, Serghei Șoigu, și cu șeful Statului Major General, Valeri Gherasimov, și a purtat "discuții separate cu comandanți" din diferite ramuri ale apărării, se mai arată în comunicat.

Într-o înregistrare video difuzată de Kremlin, Putin este văzut prezidând întâlnirea cu aproximativ o duzină de persoane la o masă circulară, flancat de Șoigu și Gherasimov.

Totodată, el a fost filmat în fruntea unei alte mese de conferință la sediul șefilor de stat major, invitându-și comandanți militari să vină cu sugestii.

„Îi vom asculta pe comandanții din fiecare direcție operațională și aș dori să aud propunerile dumneavoastră privind acțiunile noastre imediate și pe termen mediu”, a spus Putin.

Rob Lee, cercetător senior la Institutul de cercetare în domeniul politicii externe din SUA, a distribuit înregistrarea video a reuniunii, care a fost difuzată și de mass-media de stat rusească.

Generalul forțelor aeriene Serghei Surovikin, comandantul general al forțelor ruse care luptă în Ucraina, a fost, de asemenea, prezent, el apărând în fotografii publicate pe site-ul Kremlinului.

Putin și-a petrecut întreaga zi de vineri la sediul forțelor întrunite, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, pentru agenția de presă Interfax. Nu au fost raportate alte detalii despre vizita lui Putin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.