Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Putin denunţă 'poziţia conflictuală' a UE

Kremlin.ru
Vladimir Putin

Preşedintele rus Vladimir Putin a denunţat luni poziţia "conflictuală" a Uniunii Europene cu privire la Rusia, în cadrul unei convorbiri telefonice cu preşedintele Consiliului European Charles Michel, cu câteva zile înainte de un summit al Celor 27, relatează AFP potrivit Agerpres.

"Vladimir Putin a estimat că starea legăturilor Rusia-UE nu este satisfăcătoare din cauza poziţiei neconstructive şi uneori conflictuală a partenerilor" europeni, a precizat Kremlinul într-un comunicat.

Un summit european, în cadrul căruia ar urma să fie validate noi sancţiuni împotriva Moscovei, urmează să se desfăşoare joi şi vineri prin videoconferinţă.

"De partea rusă, voinţa de a restabili un format de cooperare depolitizat cu Uniunea Europeană (...) a fost subliniată", a mai precizat Kremlinul.

Cei doi lideri au discutat în special despre vaccinul rus Sputnik V împotriva COVID-19 şi despre folosirea sa potenţială în UE, despre războiul din Ucraina şi despre situaţia din Belarus, unde puterea a reprimat o amplă mişcare de protest, notează AFP, subiecte de dezacorduri profunde.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.