Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Putin este aşteptat într-o vizită oficială în Finlanda

sputnik
putin

Preşedintele rus Vladimir Putin este aşteptat într-o vizită în Finlanda vecină pe 27 iulie pentru discuţii cu omologul său Sauli Niinistö, au anunţat miercuri birourile celor doi preşedinţi, informează agenţia DPA, conform agerpres.

Se aşteaptă ca Putin şi Niinistö să ia parte la o aniversare a centenarului independenţei Finlandei faţă de Imperiul Rus.

Surpriză de proporţii pentru separatiştii proruşi din Ucraina. Moscova şi-a anunţat poziţia oficială faţă de Malorusia

Cei doi lideri urmează să se întâlnească în oraşul Savonlinna din estul Finlandei şi apoi să facă o plimbare cu vaporul pe Lacul Saimaa spre castelul Olavinlinna datând din secolul al XV-lea.

La castel, ei vor urmări un spectacol de operă al Teatrului Bolşoi din Moscova, "Iolanta" de Piotr Ilici Ceaikovski, parte a Festivalului de Operă de la Savonlinna.

Putin a vizitat Finlanda în urmă cu un an şi cei doi lideri s-au întâlnit în martie în oraşul Arhanghelsk din nordul Rusiei.

Convorbirile oficiale între liderii rus şi finlandez în timpul apropiatei vizite a lui Putin se aşteaptă să se concentreze pe probleme internaţionale şi bilaterale, potrivit birourilor celor doi preşedinţi.

Finlanda, la fel ca Suedia vecină, cooperează din 1994 cu NATO în cadrul programului Parteneriat pentru Pace şi a participat la operaţiuni conduse de NATO în Afganistan, deşi niciuna dintre cele două ţări nu este membru al alianţei militare occidentale.

În ultimii ani, activitatea Rusiei în Marea Baltică a crescut, conducând la o dezbatere în Finlanda şi Suedia dacă aceste state ar trebui să ia în considerare să ceară aderarea la NATO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.