Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Putin i-a băgat în ședință pe liderii din Armenia și Azerbaidjan: Planul de reconstrucție convenit pentru regiunea Nagorno-Karabah

După convorbiri cu liderii armean şi azer, preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat luni seară că cele trei state au convenit asupra unui plan de reconstrucţie pentru regiunea Nagorno-Karabah, relatează dpa, potrivit AGERPRES.

Vladimir Putin, preşedintele azer Ilham Aliev şi prim-ministrul armean Nikol Paşinian au declarat că armistiţiul care a pus capăt conflictului este, în general, respectat.

Paşinian a afirmat, totuşi, că nu toate prevederile acordului de încetare a focului au fost implementate. El a menţionat în special chestiunea prizonierilor de război care sunt încă deţinuţi în Azerbaidjan.

Acordul încheiat luni ar putea duce la noi garanţii de securitate, a spus Paşinian. "Suntem gata să lucrăm constructiv în acest sens", a spus el.

Citește și: S-A AFLAT: CINE e bărbatul din cauza căruia Ilie Năstase și-a BĂTUT SOȚIA

Paşinian a mai spus că situaţia politică din Nagorno-Karabah nu este încă foarte clară, reflectând faptul că el este sub presiune în ţară, fiind acuzat de opoziţie că a trădat interesele armene. Armenia a cedat controlul asupra unor mari părţi din regiune către Azerbaidjan după ultimul conflict armat.

Aliev, care anterior a salutat victoria azerilor în conflict, a declarat luni că speră că cele două părţi "vor găsi înţelepciunea să se gândească la viitor şi reconciliere".

Prima întâlnire a grupului de lucru este programată pentru 30 ianuarie.

Armenia şi Azerbaidjan s-au luptat pentru Nagorno-Karabah între 27 septembrie şi 9 noiembrie, peste 4.700 de persoane pierzându-şi viaţa. Azerbaidjanul a cerut la final mari părţi din zona pierdută la începutul anilor 1990 şi locuită predominant de etnici armeni. Armistiţiul intermediat de Moscova este monitorizat de trupe ruseşte de menţinere a păcii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.