Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Putin și-a exprimat încrederea în implementarea Nord Stream 2

Vladimir Putin

Europa are nevoie de aprovizionare cu gaz rusesc, astfel încât proiectul Nord Stream -2 va fi pus în aplicare, în ciuda amenințărilor din partea SUA, a declarat președintele rus, Vladimir Putin, în cadrul unei conferințe de presă în urma discuțiilor cu președintele Finlandei.

"Latura obiectivă a problemei este că Europa este interesată să primească gaz rusesc. Cred că proiectul va fi implementat", a spus el.

Cu toate acestea, Putin a subliniat că este teoretic posibil „să ne imaginăm o situație în care Statele Unite vor convinge Europa să înlocuiască gazul rusesc cu gaz american”.

Citește și: Consiliul Local Constanţa a aprobat cumpărarea reţelei de transport al energiei termice de la Electrocentrale

"Dacă acum îi conving pe europeni că ar trebui să cumpere gaz de la ei la prețuri mai mari, atunci aceasta va fi alegerea europenilor. Următorul pas va fi subvenționarea unui produs necompetitiv pe piața europeană de la bugetele de stat. Teoretic, ne putem imagina asta ", a spus președintele rus.

Se preconizează că conducta Nord Stream 2 va intra în funcțiune la sfârșitul anului 2019. Conducta va fi rulată de pe coasta Rusiei de-a lungul albiei Mării Baltice până la țărmul Germaniei. Va trece prin zonele economice exclusive și apele teritoriale din cinci țări - Rusia, Finlanda, Suedia, Danemarca și Germania, ocolind astfel țările de tranzit din Ucraina, Belarus, Polonia și alte state din Europa de Est și Baltice.

Fiecare dintre cele două întinderi ale conductei va avea o capacitate de 27,5 metri cubi. Costul total al proiectului a fost estimat la 9,5 miliarde de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.