Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Putin îi pune lacăt la gură lui Prigojin: Site-uri de ştiri, toate legate de şeful Wagner, au fost blocate

prigojin putin

Portaluri de ştiri aparţinând grupului media Patriot apropiat de şeful grupului paramilitar rus Wagner, Evgheni Prigojin, au fost blocate vineri de autoritatea rusă de reglementare a comunicaţiilor, după o rebeliune armată eşuată, relatează France Presse, potrivit Agerpres.

Mai multe site-uri de ştiri politice şi economice din Rusia, dintre care Ria Fan, toate legate de grupul lui Prigojin, erau inaccesibile din Rusia, au remarcat jurnalişti ai AFP.

Adresele lor de internet apar în registrul de "acces restricţionat" de Roskomnadzor, o agenţie guvernamentală responsabilă de blocarea conţinutului ilegal şi extremist, dar şi media şi altor resurse interzise de autorităţi.

Alte media având legătură cu grupul Patriot - Nevskie Novosti şi Ekonomika Segodnia - au anunţat că îşi încetează activitatea, potrivit canalelor lor de Telegram respective.

Această blocare a site-urilor intervine la o săptămână după revolta eşuată a luptătorilor Wagner iniţiată de Evgheni Prigojin

Această blocare a site-urilor intervine la o săptămână după revolta eşuată a luptătorilor Wagner iniţiată de Evgheni Prigojin, care a făcut să se cutremure puterea preşedintelui Vladimir Putin, notează AFP.

Prigojin a abandonat în cele din urmă rebeliunea şi a acceptat să plece în Belarus după o mediere a preşedintelui belarus Aleksandr Lukaşenko, un aliat al Moscovei.

În afară de Wagner, Evgheni Prigojin era implicat în multe alte activităţi precum media şi catering.

El a fost până în luna mai şeful consiliului de administraţie al grupului media Patriot, creat în 2019, iar apoi vicepreşedinte al consiliului de administraţie al acestuia, potrivit presei ruse.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.