Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Macron, ridiculizat de televiziunea rusă: Ia medicamente de teamă că nu îi răspunde Putin la telefon

Rossiya-1
Rossiya-1 Rusia 1

Președintele francez Emmanuel Macron a fost ridiculizat în direct la postul TV Rossiya-1, afirmându-se despre acesta că ia medicamente din cauza îngrijorărilor că Vladimir Putin nu îi va răspunde la telefon.

„Nu mai există lideri adevărați în Europa. Este foarte greu să argumentezi împotriva acestui lucru. Comparați-l doar pe comandantul nostru suprem (n.r. Vladimir Putin) cu orice lider din UE în ceea ce privește experiența, credibilitatea, magnitudinea, ideologia sau pregătirea profesională”, își începe discursul Henry Sadaryan, diplomat și profesor la prestigiosul Institut de Stat pentru Relații Internaționale al Ministerului Afacerilor Externe de la Moscova.

„Avem de-a face cu lideri atât de mediocri, dacă prim-miniștrii țărilor europene din urmă cu 40 de ani ar fi aflat cine ar ajunge să le conducă astăzi țările, ar fi murit înainte de vremea lor, toți ar fi murit de atacuri de cord”, continuă acesta.

Emmanuel Macron, ridiculizat că ia medicamente de televiziunile rusești

Am citit recent că președintele Franței Emmanuel Macron a numărat exact câte ore a petrecut vorbind la telefon cu Vladimir Putin. Înainte de fiecare telefon el publică aceste fotografii în care suferă atât de tare încât îmi fac griji pentru el. În fiecare fotografie se ține de cap, se ține de inimă sau ia sedative. Nu știi ce se întâmplă cu el”, afirmă Sadaryan.

Acesta mai spune că fiecare apel telefonic cu Vladimir Putin este „un test dificil” pentru Emmanuel Macron fiindcă „se implică cu totul” în acesta.

„Macron a sunat foarte des, din fericire Putin nu a răspuns întotdeauna așa că [Macron] ia medicamente, își face griji dacă el va răspunde”, intervine și Vladimir Soloviov, unul dintre cei mai notorii propagandiști de la televiziunile rusești.

„Există acum un termen, se numește ‘macroning’, care înseamnă să suni de multe ori fără motiv”, adaugă Soloviov.

Președintele Franței, criticat dur de Garry Kasparov

Contrar spuselor lui Sadaryan, presa rusă a fost cea care a calculat câte ore a petrecut Emmanuel Macron la telefon cu omologul său de la Moscova, avansând cifra de 100 de ore.

Informația a atras o reacție acidă din partea fostului campion mondial la șah Garry Kasparov, unul dintre cei mai vocali critici ai lui Vladimir Putin.

„Dacă este adevărat, Macron va avea locuri speciale atât în cărțile de istorie, cât și în Guinness Book”, a scris sâmbătă fostul mare șahist pe Twitter.

„De fiecare dată când vorbește despre Putin, Macron spune ceva și mai rău”, a adăugat acesta, făcând referire la o declarație de sâmbătă a președintelui francez, care a spus că este „vital” ca Rusia să nu fie „umilită”.

Kievul a răspuns la rândul său tăios la declarația lui Macron, ministrul de Externe Dmitro Kuleba afirmând că declarațiile liderului de la Palatul Élysée nu fac decât să umilească Franța.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.