Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Putin marchează o situație fără precedent pe piața petrolului și a gazelor naturale

Vladimir Putin

Liderul rus a cerut prevenirea deficitului de combustibil și limitarea surselor de alimentare pentru întreprinderi și gospodării din țară, potrivit tass.com.

Președintele rus, Vladimir Putin, a menționat că problemele actuale ale pieței globale a energiei sunt de natură sistemică, dar nu au existat fluctuații atât de mari pe piața petrolului ca în prezent.

Acesta a spus acest lucru în cadrul unei reuniuni privind dezvoltarea sectorului energetic miercuri.

El a menționat că, în ultimele luni, atât sectoarele energetice ruse, cât și cele globale ale energiei s-au confruntat cu șocuri grave.

„Aceste probleme au o natură sistemică și depășesc cu mult granițele naționale”, a spus Putin, adăugând că situația cu coronavirus a avut cel mai negativ impact asupra economiei globale și a cererii de energie.

"Piața mondială a energiei nu este prima care a întâlnit fluctuații puternice și dramatice. Dar aceasta [așa cum este acum] nu s-a mai întâmplat până acum, este adevărat. Am văzut unele dintre declarațiile dvs. publice și sunt de acord: acest lucru nu s-a mai întâmplat până acum".

Citește și: S-ar pregăti un adevărat cutremur: Klaus Iohannis ar urma să-l debarce pe Ludovic Orban! O nouă femeie va fi premier?

Putin le-a spus participanților la ședință, subliniind că pentru a elimina aceste tendințe, sunt necesare eforturi comune, în special ca parte a acordului OPEC +.

Președintele a invitat reprezentanții afacerilor să își împărtășească opiniile cu privire la tendințele pe piețele energiei și la dezvoltarea situației în viitor.

Putin a subliniat că energia este un sector cheie al economiei rusești, care afectează în mod direct dezvoltarea producției, a transporturilor, a agriculturii, a orașelor, a satelor și a țării în ansamblu.

De asemenea, el determină potențialul de export al Rusiei și starea finanțelor publice, a adăugat el.

Potrivit președintelui, complexul energetic și de combustibil al țării, care angajează 2,5 milioane de angajați, este o industrie de înaltă tehnologie, unde sunt implementate proiecte care nu sunt egale în lume.

Astfel de proiecte includ, în special, dezvoltarea de noi câmpuri pe zona arctică și în condițiile grele din Siberia de Est, a spus Putin.

Citește și: Scandalos! Un cunoscut medic acuză abuzuri ale Poliției! ‘Umilință și lipsă de politețe la adresa seniorilor’

"Piața mondială a energiei nu este prima care a întâlnit fluctuații puternice și dramatice. Dar aceasta [așa cum este acum] nu s-a mai întâmplat până acum, este adevărat.

Am văzut unele dintre declarațiile dvs. publice și sunt de acord: acest lucru nu s-a mai întâmplat până acum.

Putin le-a spus participanților la ședință, subliniind că pentru a elimina aceste tendințe, sunt necesare eforturi comune, în special ca parte a acordului OPEC +.

Liderul rus a cerut prevenirea deficitului de combustibil și limitarea surselor de alimentare pentru întreprinderi și gospodării din țară.

"Lipsa de combustibil pe piața internă, limitările surselor de alimentare la întreprinderi și la așezările țării trebuie prevenite în orice circumstanțe", a declarat șeful statului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.