Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Putin, mărturisire neașteptată despre şeful Statului Major al armatei ucrainene: 'Întrebaţi-l pe el. Dar pentru asta trebuie să foloseşti o limbă străină'

Instagram
Putin

Liderul rus Vladimir Putin a lăsat să se înţeleagă că ar avea informaţii că şeful Statului Major al armatei ucrainene, generalul Valeri Zalujni, despre care s-a spus că ar fi fost grav rănit, s-ar afla în străinătate, relatează agenţiile ruse de presă.

Întrebat, la o întâlnire cu jurnalişti şi bloggeri militari ruşi, dacă ştie unde se află generalul Zalujni, Putin a răspuns ironic: "Ei bine, întrebaţi-l pe el. Dar pentru asta trebuie să foloseşti o limbă străină”.

"Mie mi se pare că el este în străinătate. Dar s-ar putea să mă înşel", a adăugat apoi Putin.

Acest fragment din discuţia lui Putin cu jurnaliştii care scriu despre război, desfăşurată la 13 iunie, a fost postat duminică pe canalul său de Telegram de jurnalistul Pavel Zarubin, unul dintre propagandişii lui Putin, care realizează emisiunea "Moscova. Kremlin. Putin" de la postul de televiziune Rossia-1, menţionează Interfax.

În luna mai, au apărut informaţii în presa rusă despre faptul că Zalujni ar fi fost grav rănit într-un atac. Ministerul ucrainean al Apărării a negat informaţia, dar Zalujni nu a mai apărut în public multă vreme şi a refuzat să participe la o reuniune a Comitetului NATO la nivel de şefi de stat major, "chiar şi în format de videoconferinţă", din cauza "situaţiei operaţionale tensionate" din Ucraina, menţionează la rândul său agenţia TASS.

În acelaşi timp, şeful serviciului rus de informaţii externe, Serghei Narîşkin, a declarat jurnaliştilor că autorităţile ruse au primit informaţii despre starea de sănătate a lui Zalujni, dar nu a dorit să dezvăluie nimic. Ulterior, în mass-media ucrainene a apărut o înregistrare video din 25 mai cu comandantul-şef al armatei, iar a doua zi, în prezenţa acestuia, o fost inaugurată o nouă navă militară, precizează TASS.

Pe de altă parte, informaţii că ar fi fost grav rănit şi că se află la tratament în Germania au circulat în media ruse şi despre şeful serviciului de spionaj al armatei ucrainene, generalul Kirilo Budanov, dar Kievul a spus că este vorba despre propagandă rusă.

Vineri, în alocuţiunea sa video către ucraineni, preşedintele Volodimir Zelenski a spus că a avut o reuniune a consiliului de război, pentru a vorbi despre contraofensivă, şi la reuniunea respectivă au luat parte atât Zalujni, cât şi Budanov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.