Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Putin neagă acuzațiile că s-ar fi încercat asasinarea lui Navalnîi: Rusia nu se ocupă de asasinarea opozanților politici

vestidinrusia.ro
vladimir putin

Rusia nu se ocupă de asasinarea opozanților politici, lucru valabil și pentru incidentul de anul trecut cu Aleksei Navalnîi, a declarat președintele Rusiei, Vladimir Putin, într-un interviu acordat postului de televiziune NBC, fragmente din care au fost difuzate luni, scrie agenția TASS.

”Nu avem un astfel de obicei – de a ucide pe cineva”, a spus președintele rus, răspunzând la întrebarea dacă a ordonat asasinarea lui Navalnîi și subliniind că ”președintele la noi nu ia asemenea decizii”.

Navalnîi a fost spitalizat la Omsk, la 20 august 2020, după ce i s-a făcut rău la bordul avionului care-l ducea de la Tomsk la Moscova. Ulterior, el a fost transportat la clinica Charite, din Berlin. Pe 2 septembrie, autoritățile Germaniei au ieșit cu afirmația că Navalnîi a fost expus unei substanțe otrăvitoare din grupul ”Noviciok”.

Autoritățile ruse au subliniat în repetate rânduri că, înainte să fie dus la Berlin, în organismul lui Navalnîi nu au fost detectate nici un fel de substanțe otrăvitoare. De asemenea, ele s-au declarat gata să colaboreze total la ancheta celor întâmplate și au trimis câteva solicitări în această chestiune.

De două ori condamnat cu suspendare, Navalnîi a fost dat în urmărire pentru repetatele încălcări ale condițiilor de executare a pedepsei în cazul ”Yves Rocher”. El a fost reținut pe aeroportul Șeremetievo, iar la 2 februarie, instanța a decis înlocuirea pedepsei cu suspendare cu una cu executare. Navalnîi își ispășește pedeapsa în Colonia nr. 2, din regiunea Vladimir.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.