Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Putin nu-și iartă subordonații: peste 600 de oficiali ruși au dosare PENALE pentru neregulile din pandemie

realitatea.net
vladimir putin nervos

Parchetul General al Rusiei a anunțat că peste 600 de oficiali ruși au fost urmăriți penal în 2021 pentru creșterea nejustificată a prețurilor la alimente, informează TASS.

„În anul 2021, procurorii au identificat peste 1.500 de încălcări ale legii în acest domeniu. Pentru eliminarea acestora au fost depuse peste 700 de sesizări, conform cărora 382 de persoane au fost aduse la răspundere disciplinară, iar 308 persoane au fost aduse la răspundere administrativă prin decizii ale procurorilor. ”, a notat autoritatea de supraveghere.

Pentru a preveni o creștere nerezonabilă a prețurilor la alimente în contextul unei pandemii și autoizolarea anumitor categorii de cetățeni, procurorii au transmis aproape 2 mii de avertismente șefilor organizațiilor comerciale. Ca urmare a intervenției procurorilor s-a putut realiza o reducere a prețurilor la alimente, informează TASS.

Departamentul a remarcat că, în numele procurorului general al Rusiei, Igor Krasnov, monitorizarea stării de legalitate în domeniul stabilirii prețurilor la produsele alimentare este efectuată în mod continuu.

„Pe baza informațiilor furnizate de Rosstat cu privire la dinamica prețurilor la produsele alimentare semnificative din punct de vedere social, Parchetul General al Rusiei trimite zilnic ordine de efectuare a inspecțiilor procurorilor din regiunile în care a fost observată o creștere semnificativă a prețurilor. În plus, procurorii sunt concentrați să răspundă imediat la apelurile cetățenilor cu privire la această problemă”, explică în departament.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.