Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Putin primește o lovitură de unde se aștepta mai puțin. Ce refuză Serbia să îi ofere

Twitter/ Maria Pevchikh
vladimir putin ingrijorat

Guvernul sârb, de la care mulţi din Rusia aveau mari aşteptări, a refuzat să trimită arme Moscovei în contextul invaziei în curs din Ucraina. Acest lucru a fost declarat de şeful Direcţiei principale de informaţii a Ministerului ucrainean al Apărării, Kyrylo Budanov, care a vorbit cu Vocea Americii, relatează Ukrinform, citat de news.ro.

"De fapt, aproape singura ţară care chiar transferă (către Rusia - n.r.) arme mai mult sau mai puţin serioase este Iranul. Nu vă voi spune nimic nou aici. Au existat informaţii că ar veni ceva din Coreea de Nord, dar nu avem nicio confirmare în acest sens. Şi nu există niciun caz în care am consemna că o anumită armă a venit din Coreea de Nord şi că a fost folosită. Poate că pur şi simplu nu am văzut-o încă sau poate că merge pentru a acoperi alte nevoi. În ceea ce priveşte alte ţări, Rusia încearcă doar să cumpere orice de oriunde - pentru că problemele lor sunt într-adevăr semnificative. Serbia, pentru care toată lumea din Rusia îşi punea mari speranţe, a refuzat să le trimită arme", a declarat Budanov.

Rusia vrea să cumpere arme

Potrivit şefului serviciilor de informaţii, există anumite eforturi întreprinse de Rusia pentru a cumpăra arme prin intermediul unor ţări terţe la o scară mai mult sau mai puţin mare.

"Acum încearcă cu Myanmar. Vom vedea ce va ieşi din asta în timp. Dar, de fapt, în ceea ce priveşte furnizarea de arme, Rusia se limitează la Iran. Asta începând de astăzi", a adăugat şeful GUR. Budanov a spus că Federaţia Rusă este de fapt un stat "buboi". "Şi de câte ori a fost deja exprimat acest lucru? 'Linia roşie! Rusia va folosi armele nucleare, le foloseşte deja aproape!'. Acest lucru se întâmplă de ceva timp... Prima dată s-a întâmplat la sfârşitul primăverii, iar apoi a continuat o dată la fiecare lună şi jumătate. Punctul culminant a fost de la sfârşitul verii până la mijlocul toamnei. S-a întâmplat? Nu, nu s-a întâmplat. Pot ei să aplice această lovitură? Ipotetic, totul este posibil în această viaţă. Este realist? Nu, nu este posibil. Asta pentru că Rusia este un stat "balon de săpun", să spunem aşa. Ei exagerează totul", a declarat Budanov.

Potrivit înaltului oficial al serviciilor secrete, liderii ruşi sunt departe de a fi idioţii ca care încearcă să pozeze în faţa întregii lumi. "Ei înţeleg în mod clar principalul lucru: armele nucleare nu sunt arme - ele sunt un mijloc de descurajare strategică. În al doilea rând, utilizarea unui mijloc de descurajare nucleară de către oricine din lume va duce la consecinţe, să spunem, fatale pentru cel care o face. Oricine ar fi", a adăugat şeful GUR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.