Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Putin: Rusia a încercat să evite războiul

putin2



'Timp de secole, Rusia s-a pronunţat pentru relaţii solide şi de încredere între state. Aşa s-a întâmplat şi înaintea Primul Război Mondial, când Rusia a făcut tot posibilul pentru a convinge Europa să rezolve prin mijloace paşnice conflictul dintre Serbia şi Austro-Ungaria. Dar vocea sa nu a fost auzită. Ea fost constrânsă să răspundă la provocare pentru a apăra poporul slav frate', a subliniat Vladimir Putin, cu ocazia inaugurării la Moscova a unui monument dedicat eroilor ruşi ai primei conflagraţii mondiale, la 100 de ani de la izbucnirea acestei confruntări militare.

În acelaşi context, şeful statului rus a subliniat că, în prezent, Rusia este aproape de a restabili adevărul istoric despre Primul Război Mondial, care a fost considerat imperialist şi ofensiv de către regimul comunist, fiind foarte puţin studiat în epoca sovietică.

Preşedintele Vladimir Putin şi-a făcut publică de mai mult timp intenţia de a repune pe locul binemeritat memoria unui conflict 'pe nedrept uitat' în timpul celor 70 de ani de regim sovietic, care a acceptat dezastruosul Tratat de la Brest-Litovsk şi a preferat să pună accent pe Revoluţia din 1917 şi pe Victoria din 1945 împotriva Germaniei fasciste. 'Marele Război', aşa cum era cunoscut odată în Rusia, şi-a recăpătat în prezent importanţa în manualele şcolare, dar pe o tonalitate naţionalistă.

sursa: agerpres

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.