Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Putin și Kasparov, înfruntare de Ziua Mondială a Șahului. Kasparov vorbește de România

combo stiripesurse
Putin Kasparov

Din categoria cinci lucruri pe care să le faci de ziua mondială a șahului: Președintele Rusiei, Vladimir Putin, și-a lansat cel mai nou avion de luptă ușor, iar Garry Kasparov a lansat o intervenție video prin care își anunță susținerea unei noi conduceri pentru Federația Română de Șah.

Pe 20 iulie, de Ziua Mondială a Șahului și în prima zi a Salonului internaţional aeronatic de la Moscova, compania aeronautică Suhoi i-a prezentat, în premieră, preşedintelui rus Vladimir Putin noul său avion de luptă uşor, nedetectabil de radare, LTS „Checkmate” (Şah-mat). Conceput pentru a concura avionul F-35 american, avionul - un avion de luptă monomotor de generaţia a cincea - a fost dezvoltat în comun de conglomeratul militaro-industrial rus Rostec şi UAC, care grupează principalii producători de avioane civile şi militare din ţară.

Tot de Ziua Mondială a Șahului, Garry Kasparov, stabilit de 8 ani la New York, fiind unul din contestatarii lui Putin, a ales anul acesta să se implice cu o intervenție video în cursa pentru câștigarea președinției Federației Române de Șah (FRS). Într-un clip postat pe Facebook, fostul mare campion de șah, considerat cel mai bun jucător de șah din toate timpurile, a ținut să vorbească despre intrarea “șahului într-o nouă eră”. “Și o nouă eră are nevoie de o conducere nouă. Sunt companii dornice să investească în șah, să atragă un public cât mai mare spre șah, să atragă și alți sponsori. România poate deveni unul dintre liderii șahului european și mondial, dar pentru asta Federația are nevoie de conducători care să susțină șahul nu de oameni care să fie susținuți de șah, are nevoie de oameni care să ofere, nu să ia”, recomandă Kasparov, referindu-se la alegerile din 15 august pentru președinția FRS în următorii patru ani. Candidații aliniați acum la linia de start sunt, pe de o parte, tandemul Vlad Ardeleanu/Andrei Diaconescu, cu o echipă nouă de oameni din business, dar și din comunitatea de șah, iar pe de alta Ion Șerban Dobronăuțeanu, propunerea actualei conduceri a FRS formată de opt ani de tandemul Sorin Iacoban-Vladimir Danilov.

Unul dintre cei mai influenți “ambasadori” ai șahului, Kasparov remarcă în respectiva intervenție “schimbările miraculoase” prin care trece jocul minții – “jucătorii din mediul online și fani din diferite comunități aduc vechiul joc de șah în lumea modernă în care trăim. “Toate acestea se întâmplă acum, iar România trebuie să fie un lider, nu un spectator al acestor schimbări”, a îndemnat marele șahist, prezent la București recent pentru a inaugura prima etapă a circuitului de turnee de șah Grand Chess Tour. Nu a ratat prilejul, întrebat de jurnaliștii români, să îl atace direct pe Vladimir Putin, spunând că liderul de la Kremlin este un dictator și că abia așteaptă să fie tras la răspundere pentru tot ce a făcut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.