Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Putin şi Macron îndeamnă la 'negocieri directe' cu Phenianul pentru a reduce tensiunile

coreea de nord

Preşedintele rus Vladimir Putin şi omologul său francez Emmanuel Macron au îndemnat la 'negocieri directe' cu Phenianul, pentru a reduce tensiunile după cel mai recent test balistic nord-coreean, a anunţat vineri Kremlinul, informează AFP şi TASS, potrivit Agerpres.

În timpul unei discuţii telefonice, ei au subliniat la unison 'caracterul inadmisibil al continuării escaladării' tensiunilor în peninsula coreeană, informează Kremlinul într-un comunicat, adăugând că cei doi lideri s-au pus de acord asupra 'necesităţii de a rezolva această situaţie extrem de complicată exclusiv prin mijloace politice şi diplomatice, prin reluarea negocierilor directe'. 

Vladimir Putin şi Emmanuel Macron 'au condamnat în mod ferm acţiunile de provocare ale Coreei de Nord, care încalcă în mod grosolan rezoluţiile corespunzătoare ale Consiliului de Securitate al ONU'. 'Astfel de acţiuni contravin principiilor de neproliferare globală, creează o ameninţare serioasă la adresa păcii regionale şi mondiale', se spune în comunicat. 

Cei doi au subliniat că 'o reacţie adecvată a comunităţii mondiale la aceşti paşi iresponsabili ai Phenianului este rezoluţia 2375 din 11 septembrie, adoptată în unanimitate de Consiliul de Securitate al ONU'. 

Coreea de Nord a lansat o nouă rachetă vineri. Aceasta a survolat Japonia, după care a căzut în mare la aproximativ 2000 km spre est. Potrivit lui Joseph Demsey, de la Institutul Internaţional de Studii Strategice, acesta a fost "cel mai lung zbor al uneia dintre rachetele lor (nord-coreene) balistice". 

Racheta a fost lansată de la un poligon de lângă Phenian, la mai puţin de o săptămână după ce Consiliul de Securitate al ONU a adoptat o a opta rundă de sancţiuni, într-o încercare de a convinge Coreea de Nord să renunţe la controversatele sale programele balistic şi nuclear.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.