Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Putin şi Macron s-au înţeles: Toată presiunea este pe Trump în problema care poate stârni un nou război

bbc
macron putin

Preşedintele rus, Vladimir Putin, şi omologul său francez, Emmanuel Macron, au făcut apel luni la ''aplicarea strictă'' a acordului privind programul nuclear iranian, în timp ce liderul de la Casa Albă, Donald Trump, nu a anunţat încă dacă se decide să se retragă din acord, relatează AFP şi Reuters, potrivit Agerpres.

''Preşedinţii rus şi francez s-au pronunţat în favoarea menţinerii şi a strictei aplicări '' a acordului din iulie 2015, a anunţat Kremlinul într-un comunicat, după o convorbire telefonică între cei doi lideri.

Vezi şi: Te-a mușcat o căpușă? Iată ce SIMPTOME ar trebui să te alarmeze!

În comunicat se precizează că discuţia telefonică a avut loc la iniţiativa administraţiei franceze. Macron l-a sunat pe Putin pentru a-l informa în legătură cu convorbirile pe care le-a avut cu Trump. 

Preşedintele american urmează să-şi anunţe decizia pe 12 mai în legătură cu acordul privind programul nuclear iranian, semnat în iulie 2015 de către Teheran şi şase mari puteri ale lunii. 

Duminică, John Bolton, consilierul său pentru securitate naţională, a declarat că Trump nu a luat încă decizia, adăugând că preşedintele american examinează propunerea omologului său francez privind deschiderea de negocieri pentru un nou acord.

Ambasadoarea Franței în Israel, Hélène Le Gal, a avertizat că dacă SUA se retrage din acordul cu Iranul pe tema înarmării nucleare, atunci probabil că și Teheranul va proceda la fel, ceea ce ar putea duce la declanșarea unui război.

Potrivit Times of Israel, diplomatul francez a făcut aceste declarații într-un interviu acordat publicației israeliene Ynet în timp ce președintele Franței își încheia vizita oficială în SUA, alături de Donald Trump.

Vezi şi: Dependenţa de Facebook, extrem de periculoasă: Ce anunţă specialiştii .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.