Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Putin și șeful diplomației chineze se vor întâlni miercuri la Sankt Petersburg

putin mercur

Preşedintele rus Vladimir Putin se va întâlni miercuri cu ministrul chinez de Externe, Wang Yi, în momentul în care Rusia, sancţionată de puterile occidentale şi izolată din cauza invaziei în Ucraina, încearcă să-şi consolideze legăturile cu Beijingul, relatează AFP.

"Preşedintele îl va primi în vizită pe ministrul chinez de Externe, Wang Yi, la Palatul Constantin din Sankt Petersburg", le-a declarat jurnaliştilor purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, conform Agerpres.

Sosit luni în Rusia, Wang Yi a discutat cu omologul său rus, Serghei Lavrov. Diplomaţia rusă a lăudat, la finalul întrevederii, poziţiile "similare" împărtăşite cu Beijingul asupra Statelor Unite şi a conflictului din Ucraina.

De la vizita lui Xi Jinping la Kremlin în martie şi în faţa izolării crescute a Rusiei, afectată de un val de sancţiuni internaţionale ca represalii la ofensiva sa în Ucraina, Moscova şi Beijingul au susţinut o consolidare a cooperării lor economice şi militare în cadrul unei prietenii descrise în mod oficial drept "fără limite".

China şi Rusia, care împărtăşesc dorinţa comună de a contracara ceea ce ele numesc hegemonia americană, au efectuat împreună în august manevre navale în Pacific.

În ceea ce priveşte conflictul din Ucraina, China încearcă să se poziţioneze ca o ţară neutră, în pofida sprijinului său declarat pentru Kremlin.

Vladimir Putin urmează să meargă în octombrie în vizită în China, a anunţat Kremlinul. "Vizita este în pregătire. Vom informa în timp util", a declarat miercuri Dmitri Peskov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.