Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Putin spune că are 'ÎNREGISTRĂRI' cu 'SECRETELE' spuse de Trump rușilor: 'Le pot da Congresului'

putin trump

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat miercuri, la Soci, că omologul său american Donald Trump nu i-a divulgat niciun fel de informaţii secrete şefului diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, liderul de la Kremlin oferindu-se să pună la dispoziţia Congresului SUA transcrierea discuţiei purtate de cei doi săptămâna trecută la Washington, informează Reuters, AFP şi DPA.

'Dacă administraţia americană o va autoriza, suntem pregătiţi să furnizăm înregistrarea conversaţiei între Lavrov şi Trump Congresului şi Senatului americane', a afirmat Putin, într-o conferinţă de presă la Soci cu şeful guvernului italian, Paolo Gentiloni, scrie agerpres.ro.

Citește și: Candidează la președinția țării și au apărut poze cu ea goală / FOTO HOT

'Am vorbit cu Lavrov astăzi. Voi fi obligat să-l cert pentru că nu a împărtăşit aceste secrete cu noi. Nici cu mine, nici cu reprezentanţi ai serviciilor de informaţii ruse. A fost foarte urât din partea lui', a declarat Putin ironic.

El a respins controversa legată de potenţiala divulgare de informaţii clasificate de către Donald Trump, afirmând că Statele Unite trec printr-o perioadă de 'schizofrenie politică' în creştere şi că lui Trump nu i se permite să-şi desfăşoare activitatea în mod adecvat.

Citește și: Noul PARIU al modei: Pantofii din aur / VIDEO

'E greu de imaginat ce altceva mai pot inventa aceşti oameni care produc astfel de prostii şi tâmpenii', a mai spus Putin.

'Ceea ce mă surprinde este că ei agită situaţia politică internă folosind slogane antiruseşti. Fie nu înţeleg daunele pe care le provoacă propriei ţări, caz în care sunt pur şi simplu proşti, fie înţeleg totul, şi atunci sunt periculoşi şi corupţi', a continuat preşedintele rus.

Citește și: Hackerii au dat LOVITURA: Au furat următorul film din seria Pirații din Caraibe / VIDEO

Un oficial de la Kremlin, Uiri Uşakov, le-a declarat ulterior reporterilor că Moscova deţine o transcriere a discuţiei, nu o înregistrare audio.

Doi oficiali americani au declarat luni că Trump i-a divulgat lui Lavrov informaţii clasificate despre o operaţiune planificată a Statului Islamic, aruncând Casa Albă într-o nouă controversă la doar câteva luni după învestirea preşedintelui.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.