Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Putin: Vaccinarea obligatorie nu este rațională

realitatea.net
vladimir putin nervos

Vaccinarea obligatorie nu este rațională și nu trebuie introdusă, a declarat președintele Rusiei, Vladimir Putin, la o ședință pe probleme economice. ”Cetățenii trebuie singuri să conștientizeze această necesitate”, este convins șeful statului, relatează Rossiiskaia gazeta.

Trebuie formată imunitatea colectivă împotriva coronavirusului, iar cea mai corectă și civilizată modalitate de rezolvare a acestei probleme – o spun specialiștii din întreaga lume – o constituie vaccinarea pe scară largă, a subliniat Vladimir Putin.

”Știu, sunt exprimate diferite puncte de vedere în acest sens, inclusiv părerea privind introducerea vaccinării obligatorii împotriva coronavirusului. Unii spun că trebuie aplicată la întreaga populație a țării, alții au în vedere lucrători din anumite specialității, domenii – cei care, prin natura activității lor, intră în contact cu un număr mare de oameni. Cum ar fi, spre exemplu, angajații din sfera comerțului, a alimentației publice, transporturilor, lucrătorii din unitățile medicale, din domeniul educației, cel social și așa mai departe”, a enumerat președintele.

”După părerea mea, vaccinarea obligatorie nu trebuie introdusă și nu este necesară”, a insistat Putin. ”Cetățenii trebuie singuri să conștientizeze această necesitate, să înțeleagă faptul că, dacă ei nu se vor vaccina, s-ar putea confrunta cu un pericol foarte serios, chiar fatal, mai ales în cazul persoanelor cu vârste înaintate”, a apreciat liderul de la Kremlin.

Președintele s-a adresat, din nou, tuturor cetățenilor: ”Vă rog, gândiți cum trebuie. Țineți minte că vaccinul rusesc – este un lucru demonstrat de practica utilizării pe milioane de oameni – este cel mai sigur și cel mai de încredere, iar în țara noastră, pentru vaccinare, au fost create toate condițiile”. Pe baza practicii utilizării pe milioane de oameni a acestui vaccin, specialiștii constată că serul nu dăunează sănătății, nu conduce la complicații serioase, dar apără în mod real și sigur de pericolul infectății sau previne o evoluție severă a bolii, a subliniat el.

Specialiștii, oamenii de știință dețin, în acest sens, date fiabile, întemeiate, a adăugat Putin. ”Trebuie să avem încredere în părerea lor profesională și să îi ascultăm”, a îndemnat președintele

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.