Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Putin vine mai aproape de România şi BETONEAZĂ relaţiile ruso-bulgare

Business Insider
putin, casual

Preşedintele bulgar Rumen Radev l-a invitat pe omologul său rus Vladimir Putin să efectueze o vizită oficială în Bulgaria în 2018, cu ocazia împlinirii a 140 de ani de la încheierea războiului ruso-turc (1877-1878) şi a eliberării Bulgariei de sub ocupaţie otomană, se arată într-un comunicat de presă difuzat marţi de preşedinţia bulgară, relatează BTA, conform agerpres.

Invitaţia a fost adresată în cursul unei convorbiri telefonice de 20 de minute care a avut loc la iniţiativa preşedintelui Radev. Putin i-a mulţumit pentru invitaţie omologului său bulgar şi a acceptat, urmând să fie stabilită data la care va avea loc vizita.

Citeşte şi:  Prima ţară care RENUNŢĂ la bombardamentele din Siria

Preşedintele bulgar l-a felicitat pe Vladimir Putin şi poporul rus cu prilejul Zilei Naţionale a Rusiei, 12 iunie. În cursul convorbirii a fost evidenţiată puternica legătură istorică şi spirituală între popoarele bulgar şi rus, potrivit BTA, care adaugă că Putin i-a mulţumit lui Radev pentru contribuţia la dezvoltarea relaţiilor bilaterale.

La iniţiativa preşedintelui rus, cei doi lideri au trecut în revistă aspecte privind cooperarea economică şi comercială precum şi relaţiile bilaterale în domeniul energiei. Ei şi-au exprimat dorinţa comună de a promova aceste relaţii pe baza avantajului reciproc fără politizarea acestora.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.