Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Putin visează la o lume paralelă: Structuri alternative la cea mai importantă organizație sportivă din lume

putin mercur

Preşedintele rus Vladimir Putin a sugerat crearea de "structuri alternative" la Comitetul Internaţional Olimpic (CIO), organizaţie care nu a invitat încă Rusia la Jocurile Olimpice din 2024 de la Paris, din cauza războiului din Ucraina, informează EFE, potrivit Agerpres.

"Din păcate, ca urmare a politizării structurilor sportive internaţionale şi a creşterii comercializării mişcării olimpice, vedem o degradare clară", a spus Putin miercuri în cadrul unei şedinţe cu miniştrii săi.

Putin a adăugat că "acest lucru va implica inevitabil crearea de structuri alternative în sportul internaţional".

Totodată, liderul de la Kremlin a propus ca la aceste competiţii alternative să fie plătite sume similare cu cele primite la Jocurile Olimpice.

În ultimele luni, Putin şi alţi oficiali de rang înalt au menţionat Jocurile Mondiale ale Prieteniei, care vor avea loc în perioada 15-29 septembrie 2024 la Moscova şi Ekaterinburg, ca alternativă la Jocurile Olimpice.

În plus, Moscova s-a arătat dispusă să organizeze anul viitor Jocurile BRICS (Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud) şi Jocurile Organizaţiei de Cooperare de la Shanghai, care include ţări precum China, India, Pakistan şi republici din Asia Centrală.

La mijlocul lunii iulie, Kremlinul a criticat decizia CIO de a nu invita sportivii ruşi şi belaruşi la Jocurile de la Paris, pe care a descris-o ca injustă.

"Nu considerăm că este corect. Suntem categoric împotriva politizării sportului", a declarat purtătorul de cuvânt a Preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov.

Recent, Ministerul Sportului a cifrat la 68 sportivii ruşi care şi-au schimbat cetăţenia de la începutul războiului, în februarie 2022, ultima fiind înotătoarea Sofia Spodarenko, care va concura sub culorile Kazahstanului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.