Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Putin vrea ca războiul din Ucraina să fie veșnic: A ordonat crearea rapidă de muzee speciale

La Libre Belgique
Vladimir Putin

Preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat guvernului său să înceapă crearea de muzee dedicate ofensivei pe care Moscova o duce de un an în Ucraina, conform unor instrucţiuni publicate pe site-ul Kremlinului, relatează AFP. "Asigurarea creării de muzee (regionale, municipale, pe baza de organizaţii educaţionale) dedicate evenimentelor operaţiunii militare speciale şi faptelor participanţilor la acesta", se arată în acest document datat miercuri şi apărut joi pe site-ul Kremlinului, scrie Agerpres.

Putin cere ca obiecte de pe front să ajungă la muzee

"Operaţiunea militară specială" este numele pe care Rusia îl dă atacului său asupra Ucrainei, lansat în februarie 2022. Putin a ordonat, de asemenea, să se "examineze problema transferului de obiecte legate de operaţiunea militară specială care pot fi expuse în muzee". Guvernul ar trebui, de asemenea, "să ia în considerare problema organizării unui studiu al istoriei operaţiunii militare speciale" în cadrul sistemului educaţional.

Încă de la începutul ofensivei sale în Ucraina, Rusia a adoptat o serie de legi represive menite să anihileze orice critică, în special un text care pedepseşte "discreditarea" armatei. Mai multe persoane, opozanţi sau simpli anonimi, au primit pedepse grele cu închisoarea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.