Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Putin vrea urmași chiar și de la soldații care mor în război: Recruții ruși își pot congela sperma

CNBC
Vladimir Putin

Militarii ruși care au fost mobilizați pentru conflictul din Ucraina vor avea dreptul de a-și congela gratuit sperma în criobănci, relatează Reuters.

Citându-l pe Igor Trunov, președintele Uniunii Avocaților din Rusia, TASS a relatat că Ministerul Sănătății a răspuns la apelul său pentru asistență bugetară cu privire la acest plan. Ministerul "a determinat posibilitatea de sprijin financiar de la bugetul federal pentru conservarea și depozitarea gratuită a celulelor germinale (spermatozoizilor) pentru cetățenii mobilizați pentru a participa la operațiunea militară specială pentru 2022-2024", a declarat Trunov, conform Mediafax.

De asemenea, familiile pot utiliza gratuit biomaterialul stocat, dacă asigurarea medicală obligatorie indică faptul că pot face acest lucru.

Rusia a chemat peste 300.000 de rezerviști pentru a sprijini ceea ce numește "operațiunea sa militară specială" în Ucraina, în cadrul unei campanii de mobilizare lansată în septembrie. Această campanie a determinat sute de mii de bărbați ruși să fugă din țară pentru a evita să fie recrutați și a declanșat cele mai mari proteste anti-Kremlin de când Rusia și-a trimis trupele în Ucraina, în februarie.

Războiul se află în cea de-a 11-a lună, după ce a intrat într-o fază lentă și anevoioasă, pe măsură ce iarna s-a instalat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.