Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Qatar a promis Turciei investiţii de 15 miliarde de dolari

turcia, qatar

Qatar a promis Turciei investiţii de 15 miliarde de dolari, pentru a o ajuta să combată efectele problemelor economice generate de tensiunile cu Statele Unite, precum dublarea taxelor vamale americane pe exporturile de oţel, relatează Al Jazeera, potrivit Mediafax.

Conform canalului media finanţat chiar de Qatar, banii ar urma să fie investiţi în bănci şi în piaţa financiară, în acest scop Emirul Qatarului, Sheikh Tamim bin Hamad Al Thani, ar fi aprobat deja o serie de proiecte de investiţie, precum şi o serie de depozite.

Acordul a fost făcut în cadrul unei întâlniri dintre Emir şi preşedintele turc Tayyip Erdogan, ce a avut loc la Ankara. Şi, potrivit Reuters, efectul imediat al acestui anunţ a fost o apreciere a lirei turceşti, care de la începutul acestui an şi până acum şi-a pierdut aproximativ 40% din valoarea în raport cu dolarul.

Citește și: Rusia examinează luarea unor măsuri de represalii împotriva Statelor Unite

Qatar, ţară care se află de un an de zile sub o blocadă impusă de Arabia Saudită, Bahrain, Egipt şi Emiratele Arabe Unite, a cunoscut o îmbunătăţire semnificativă a relaţiilor diplomatice cu Turcia în ultimii ani.

Din acest motiv, din 2016, Qatar găzduieşte şi baza militară turcă Tariq bin Ziyad, situată în apropierea capitalei Doha. Aceasta este prima bază militară turcă din Golful Persic de la căderea Imperiului Otoman încoace.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.