Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Qatar devine un jucător important în sportul mondial: Ofertă pentru preluarea echipei Manchester United

www.worldsoccer.com
manchester united

Un grup de investitori din Qatar ar urma să facă în zilele următoare o ofertă de preluare a echipei de fotbal Manchester United, o mutare care ar consolida dorinţa emiratului de a deveni un jucător important în domeniul sportului mondial, au declarat pentru Bloomberg surse din apropierea acestui dosar, anun, anunță Agerpres.

Consorţiul din Qatar se pregăteşte să vină cu o ofertă preliminară pentru clubul din Premier League

Consorţiul din Qatar se pregăteşte să vină cu o ofertă preliminară pentru clubul din Premier League până la finele acestei săptămâni, au precizat sursele care au dorit să îşi păstreze anonimatul. Qatar Investment Authority, fondul suveran de investiţii din emiratul Qatar, ajută la pregătirea ofertei, alături de mai multe firme locale, au adăugat sursele.

Echipa Manchester United a devenit obiectul speculaţiilor cu privire la o posibilă preluare după ce în vara anului trecut Bloomberg News a dezvăluit că proprietarii clubului, familia americană Glazer, este deschisă la ideea vânzării unei participaţii. Până acum miliardarul britanic Jim Ratcliffe este singurul care şi-a declarat în mod public interesul pentru Manchester United şi lucrează împreună cu băncile Goldman Sachs Group Inc. şi JPMorgan Chase & Co. la o posibilă ofertă.

Qatar Sports Investments deţine deja clubul de fotbal francez Paris Saint-Germain

Qatar Sports Investments, o entitate separată a QIA, deţine deja clubul de fotbal francez Paris Saint-Germain. Conform normelor UEFA, două echipe care au acelaşi acţionar majoritar nu pot concura ambele în marile turnee, inclusiv în Cupa Campionilor.

Emirul Qatarului, şeicul Tamim bin Hamad Al Thani, este un fan al Manchester United şi este puţin probabil să lase să îi scape şansa de a deţine ceea ce este considerat de multă lume drept unul din cele mai importante branduri din sportul mondial.

Orice ofertă pentru Manchester United trebuie să depăşească patru miliarde de lire

Adam Sommerfeld, specialist în investiţiile în sport la Certus Capital, a estimat că orice ofertă pentru Manchester United trebuie să depăşească patru miliarde de lire (4,8 miliarde de dolari) pentru a avea succes. Aceasta ar însemna una din cele mai mari tranzacţii încheiate vreodată în sectorul sportului.

În ultimul deceniu, Qatarul a cheltuit peste 200 de miliarde de dolari pentru a dezvolta infrastructura sportivă a emiratului şi a găzdui Cupa Mondială. Pe lângă construirea de stadioane, Qatarul a cumpărat şi active sportive. Pe lângă preluarea Paris Saint-Germain, Qatar Sports Investments are o participaţie la clubul portughez de fotbal SC Braga.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.