Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Qatarul anunță că nu își va normaliza relaţiile cu Siria după ce Bashar al-Assad a câştigat un al patrulea mandat

facebook.com
Bashar al-Assad

Qatarul nu intenţionează să-şi normalizeze relaţiile cu Siria, a anunţat ministrul de externe al acestei ţări din Golf, după ce preşedintele sirian Bashar al-Assad a câştigat un al patrulea mandat prezidenţial în urma unor alegeri care au avut loc săptămâna aceasta şi pe care opoziţia siriană şi Occidentul le-a calificat drept "o farsă", informează duminică Reuters.

Qatarul se numără printre cele câteva ţări din regiune, printre care şi Arabia Saudită, care i-au susţinut pe rebelii sirieni în timpul războiului care a durat un deceniu în Siria. Unele ţări, precum Emiratele Arabe Unite (EAU) au căutat să-şi normalizeze relaţiile cu Siria după ce regimul Assad şi-a reimpus controlul asupra celei mai mari părţi a teritoriului, potrivit agerpres.ro.

"Deocamdată nu vedem la orizont nimic pentru o soluţie politică acceptabilă pentru poporul sirian. Abordarea şi comportamentul (regimului Assad) nu s-au schimbat", a declarat ministrul de externe qatariot Sheikh Mohammed bin Abdulrahman Al-Thani, pentru postul de televiziune Al Araby, cu sediul în Regatul Unit. "Nu avem motive pentru a restabili legăturile cu regimul sirian la ora actuală", a adăugat el, subliniind că regimul de la Damasc "a comis crime împotriva poporului său".

Guvernul sirian a afirmat că alegerile de miercuri au arătat că ţara funcţionează normal, în pofida războiului care a ucis sute de mii de oameni şi a determinat alte circa 11 milioane de persoane să ia calea exodului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.