Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Qatarul face eforturi majore pentru a media conflictul dintre Israel şi Hamas

Michael Bihlmayer / imago stock&people / Profimedia
israel palestina tanc

Negocierile mediate de Qatar între Israel şi Hamas, menite să detensioneze luptele din Fâşia Gaza, au continuat sâmbătă, a declarat o sursă informată despre negocieri, chiar dacă Israelul şi-a intensificat asaltul asupra enclavei, informează Reuters, citat de Agerpres.

Discuţiile nu s-au întrerupt, dar au loc într-un "ritm mult mai lent" decât înainte de escaladarea de vineri seara, a declarat sursa pentru Reuters, vorbind sub rezerva anonimatului din cauza sensibilităţii negocierilor.

Palestinienii asediaţi din Fâşia Gaza au putut comunica cu greu cu lumea exterioară sâmbătă, când avioanele israeliene au aruncat mai multe bombe asupra enclavei palestiniene conduse de Hamas, iar şefii militari au declarat că se pregăteşte o ofensivă terestră, cu care ameninţă de mult timp.

Qatar conduce o diplomaţia de culise de mai bine de trei săptămâni, vorbind cu oficiali Hamas şi israelieni pentru a promova pacea şi a asigura eliberarea ostaticilor. Medierea sa de săptămâna trecută a dus la eliberarea a doi ostatici americani, o mamă şi o fiică, şi două femei israeliene în vârstă.

Qatar, ţară o mică, dar bogată, cu putere energetică şi investiţională, care are obiective ambiţioase de politică externă, are o linie directă de comunicare cu Hamas, care are un birou politic la Doha.

Emisari qatarezi au contribuit în trecut la medierea unor armistiţii între gruparea islamistă şi Israel.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.