Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Qatarul repetă că nu îşi va normaliza relaţiile cu Siria

captura youtube.com
Muzeu Qatar

Qatarul, o ţară care s-a opus ferm preşedintelui Bashar al-Assad de la începutul războiului din Siria în 2011, a afirmat duminica aceasta că nu îşi va normaliza relaţiile cu Damascul, în pofida readmiterii regimului sirian în Liga Arabă, notează AFP, potrivit Agerpres.

Acest stat bogat din Golful Persic a votat duminică la Cairo, ca şi celelalte ţări din Liga Arabă, pentru reintegrarea regimului lui Bashar al-Assad în organizaţia panarabă care îl suspendase la sfârşitul lui 2011.

Dar poziţia Qatarului "cu privire la normalizarea cu regimul sirian nu s-a schimbat", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Majed Al-Ansari.

El a declarat agenţiei de presă QNA din Qatar că ţara sa nu va fi un "obstacol" în calea deciziilor arabe, dar orice normalizare între Doha şi Damasc ar urma să fie legată de progrese politice "care răspund aspiraţiilor poporului frate sirian".

Guvernul sirian trebuie să "abordeze rădăcinile crizei care a dus la boicotarea lui şi să ia măsuri pozitive pentru a rezolva problemele poporului sirian", a adăugat el, denunţând "crimele" comise de Damasc.

Războiul din Siria a implicat actori regionali şi internaţionali, a fragmentat ţara, a făcut aproximativ o jumătate de milion de morţi şi milioane de refugiaţi şi deplasaţi.

Dacă fronturile principale au tăcut, vaste teritorii scapă încă Damascului şi nu a fost găsită încă nicio soluţie politică.

Duminică, secretarul general al Ligii Arabe, Ahmed Aboul Gheit, a declarat că decizia de a stabili relaţii normale între ţările arabe şi Siria este o "decizie suverană a fiecărei ţări".

Qatarul a oferit un ajutor semnificativ grupărilor de opoziţie siriene în timpul războiului, reaminteşte AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.