Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Qatarul se implică și devine mediator între Israel și Fâșia Gaza: negocieri pentru eliberarea ostaticilor

Al Jazeera
Civili Israel

Qatarul preia conducerea în negocierile ce au loc pentru eliberarea ostaticilor israelieni răpiți de gruparea teroristă Hamas. Informația este confirmată chiar de ministerul de externe din Qatar, condus de Mohammed bin Abdulrahman bin Jassim Al Thani.

Mai mulți mediatori din Qatar s-au angajat în negocierea eliberării femeilor și copiilor israelieni ținuți prizonieri în Fâșia Gaza de gruparea teroristă Hamas, care a pornit o serie de atacuri violente asupra Israelului.

Trebuie menționat faptul că, în contextul actual, rolul Qatarului este extrem de important, atât pentru Orientul Mijlociu, cât și pentru întreaga lume. Qatarul reprezintă un actor care poate negocia cu toate părțile implicate în conflict și poate facilita discuțiile dintre acestea.

Qatarul afirmă că sunt semnale pozitive

Ministerul de externe din Qatar a confirmat într-un articol pentru publicația Reuters implicarea autorităților din Qatar în medierile ce ar viza un schimb de prizonieri între Israel și Hamas.

Negocierile sunt duse de Qatar, împreună cu Statele Unite ale Americii, pentru a facilita eliberarea prizonierilor și pentru a opri atacurile sângeroase asupra civililor. O sursă apropiată negocierilor a declarat că acestea „se mișcă într-un ritm pozitiv”.

Negocierile vin în contextul în care gruparea teroristă Hamas a atacat, sâmbătă dimineață, Israelul, omorând peste 700 de israelieni și luând ostatici din rândul civililor: femei, copii, vârstnici, dar și soldați. Israelul a răspuns prin atacuri armate asupra Palestinei, în urma cărora peste 500 de palestinieni au fost omorâți.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.