Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Quentin Tarantino a fost dat în judecată de Miramax pentru vânzarea de NFT bazat pe scenariul 'Pulp Fiction'

humbyvaldes.com
Quentin Tarantino

Cineastul american Quentin Tarantino a fost dat în judecată de compania de producţie Miramax pentru că a încălcat drepturile de autor prin vânzarea de NFT bazate pe scenariul „Pulp Fiction”, conform news.ro.

Miramax a deschis procesul marţi şi îl acuză pe Tarantino în urma anunţului vânzării făcut de cineast la o convenţie de crypto artă în New York, potrivit Variety.

„Sunt încântat să prezint fanilor aceste scene exclusive din «Pulp Fiction»”, a spus el într-un comunicat emis pe 2 noiembrie.

Planul este de a scoate la licitaţie non-fungible tokens (NFT) bazate pe extrase din scenariul filmului scris de mână de Tarantino, alături de comentarii. Conţinutul NFT-ului este ţinut secret şi doar cumpărătorul îl va cunoaşte.

Însă, potrivit documentelor depuse în proces, Tarantino nu s-a consultat anterior cu Miramax, care deţine drepturile asupra filmului din 1994, premiat cu Oscar pentru scenariu.

Avocaţii companiei au trimis o cerere de întrerupere şi încetare pentru a bloca vânzarea, dar asta nu i-a oprit pe Tarantino şi echipa lui să meargă mai departe.

Miramax susţine că acţiunile lui Tarantino au interferat cu planurile studioului de a intra pe piaţa NFT cu „Pulp Fiction”.

Echipa lui Tarantino este acuzată de „o premeditată bătaie pe bani”.

Aparent, procesul reactivează întrebarea dacă vânzarea de NFT-uri bazate pe fragmente dintr-un scenariu se califică drept „publicare” a scenariului. Potrivit procesului, avocatul lui Tarantino a transmis Miramax că, în contractul cu studioul, cineastul a menţinut dreptul de a-şi publica scenariul şi că acum şi-l exercită prin vânzarea NFT.

Miramax susţine că NFT-urile reprezintă o vânzare unică şi nu sunt echivalentul publicării unui scenariu, astfel că Miramax deţine drepturile asupra NFT.

Sunt făcute acuzaţii de încălcare a contractului, a drepturilor de autor şi a mărcii înregistrate şi de concurenţă neloială.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.