Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rabinul Israelului s-a rugat pentru ca preşedintele american Donald Trump să se vindece de COVID-19

zidul plangerii

Rabinul Israelului s-a rugat luni pentru ca preşedintele american Donald Trump să se vindece de COVID-19, invocând numele acestuia în timpul unei ceremonii ocazionate de o sărbătoare evreiască la Zidul Plângerii, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Susţinerea pentru Trump, care a recunoscut Ierusalimul drept capitală a Israelului şi a mutat în acest oraş ambasada SUA, este puternică în rândul israelienilor, care din cauza epidemiei de COVID-19 petrec perioada sărbătorilor evreieşti sub al doilea ''lockdown'' din acest an.

''Fie ca El, care i-a binecuvântat pe străbunii noştri Abraham, Isaac şi Iacob, Moise, Aaron, David şi Solomon să-l tămăduiască pe Donald John, fiul lui Fred'', s-a rugat Shmuel Rabinovitch, rabinul Zidului Plângerii, cel mai sfânt loc de rugăciune al iudaismului.

CITEȘTE ȘI: Concluzia specialiștilor: ce PROBLEME DE SĂNĂTATE ascunde albirea prematură a părului

''Fie ca Sfântul Binecuvântat să reverse compasiune pentru el, să-l restabilească, să-l vindece, să-i dea putere, să-l readucă la viaţă'', a continuat rabinul, recitând rugăciunea tradiţională pentru cei bolnavi, din partea celor doi rabini şefi ai Israelului şi a ambasadorului american David Friedman.

Aceştia din urmă au participat la ceremonia care a coincis cu festivalul Sukkot, la care membri ai elitei ecleziastice iudaice binecuvântează publicul într-un psalm la Zidul Plângerii.

Însa de data aceasta participarea a fost semnificativ redusă, ca urmare a restricţiilor antiepidemice. Potrivit ambasadorului american, au fost numai 20 de participanţi, faţă de mii câţi veneau de obicei la acest eveniment. ''Mă voi ruga pentru mila lui Dumnezeu şi pentru însănătoşirea tuturor celor afectaţi de COVID-19 în lume'', a declarat ambasadorul David Friedman.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.