Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rachetă balistică trasă de rebelii yemeniţi, interceptată de Arabia Saudită

liban arabia saudita liban

Forţele de apărare saudite ''au interceptat'' luni o rachetă balistică trasă de către rebeli houthi dinspre Yemen în direcţia oraşului Khamis Mushait, situat în sud-vestul regatului, a afirmat un purtător de cuvânt al coaliţiei de state arabe condusă de Arabia Saudită, transmite AFP. Colonelul saudit Turki Al-Maliki, purtător de cuvânt al coaliţiei arabe care intervine din 2015 în Yemen în sprijinul guvernului, i-a acuzat pe rebelii houthi, susţinuţi de către Iran, că ''vizează deliberat zone civile dens populate'', conform Agerpres.

Racheta a fost ''interceptată'' la ora locală 7,23 (4,23 GMT), a precizat purtătorul de cuvânt, care a descris lansarea acestei rachete drept o acţiune ''ostilă'' din partea rebelilor houthi şi o ilustrare a ''continuării implicării regimului iranian'' în conflict.

Arabia Saudită şi Statele Unite ale Americii acuză neîncetat Teheranul că le furnizează arme, îndeosebi rachete, rebelilor houthi, care controlează capitala yemenită Sanaa din septembrie 2014.

Teheranul dezminte, dar un raport din ianuarie al unor experţi ai ONU a ajuns la concluzia că Iranul a încălcat embargoul ONU asupra armelor în Yemen, permiţându-le rebelilor să achiziţioneze drone şi rachete balistice.

Mai multe rachete au fost trase în ultimele luni de către rebeli houthi în direcţia teritoriului saudit. Ele au fost toate interceptate.

Începând din martie 2015, coaliţia sub comandament saudit care intervine militar în Yemen întreprinde operaţiuni, în principal raiduri aeriene, împotriva rebelilor houthi.

În decurs de trei ani, conflictul din Yemen s-a soldat cu peste 9.200 de morţi şi aproape 53.000 de răniţi, şi a provocat ''cea mai gravă criză umanitară din lume'', potrivit ONU.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.