Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Racheta lansată de Coreea de Nord 'lovește' din plin SUA: Ce s-a întâmplat cu dolarul în urma catastrofelor din ultima perioadă

getty
dolar, euro

Moneda euro a depășit marți, pentru prima dată începând cu ianuarie 2015, pragul de 1,20 dolari pentru un euro, creșterea dinamică din zona euro contrastând cu îngrijorările cu privire la SUA, transmite AFP.

În jurul orei 8:10 GMT, moneda unică era cotat la 1,2070 dolari, față de 1,1978 dolari luni seara. După ce s-a apreciat cu peste 14% în raport cu dolarul în acest an, moneda euro a câștigat și mai mult teren în ultimele zile, pe fondul deprecierii dolarului în urma uraganului Harvey și a tirului cu rachetă balistică efectuat de Coreea de Nord deasupra Japoniei., anunță Agerpres.

Citește și: ALARMĂ MAXIMĂ pentru puterile lumii: Coreea de Nord a lansat o rachetă în direcția Japoniei! Reacții dure

Analiștii sunt de părere că moneda europeană s-a apreciat deoarece investitorii consideră că dolarul nu mai este un activ sigur față de factorul nord-coreean. În plus, piețele financiare sunt îngrijorate și de situația fiscală de la Washington, în condițiile în care la finele lunii septembrie sau începutul lunii octombrie ar urma să fie atinse plafoanele pentru bugetul și datoria publică a SUA. Președintele Donald Trump a alimentat și mai mult îngrijorările după ce săptămâna trecută a amenințat că va închide guvernul dacă Congresul nu aprobă construcția unui zid la frontiera cu Mexicul.

Analiștii de la Morgan Stanley rămân în continuare optimiști cu privire la moneda unică, apreciind că va întâmpina o rezistență foarte mică până la nivelul de 1,2280 dolari pentru un euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.