Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Racheta nord-coreeană: Reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate

onu securitate

Consiliul de Securitate se va reuni de urgenţă, duminică, la New York, în urma lansării unei rachete nord-coreene, au anunţat diplomaţi. 

Reuniunea, sub formă de consultări cu uşile închise, a fost cerută de Statele Unite şi Japonia, membri ai Consiliului, şi Coreea de Sud, notează AFP.

Într-o scrisoare comună către preşedinţia venezueleană a Consiliului cerând această reuniune, Washingtonul şi Tokyo subliniază că "lansarea astăzi a unui pretins +satelit+ de către Coreea de Nord este o violare a rezoluţiilor pertinente ale ONU" ce interzic Phenianului orice activitate balistică sau nucleară. 

Coreea de Nord a lansat o rachetă cu rază lungă de acţiune duminică dimineaţă, în ciuda avertismentelor Statelor Unite şi Coreii de Sud, a anunţat Ministerul sud-coreean al Apărării. 

Acest tir a fost efectuat în timp ce comunitatea internaţională încă încearcă să ajungă la un consens cu privire la modul de a răspunde la ultimul test nuclear al Phenianului de la 6 ianuarie. 

Washingtonul şi Beijingul, singurul aliat al Phenianului, negociază de mai multe săptămâni asupra unui proiect de rezoluţie a Consiliului pentru a răspunde acestui test, fără succes până în prezent. 

Coreea de Nord este deja lovită de sancţiuni internaţionale grele în urma tirurilor sale balistice şi după trei teste nucleare, efectuate în octombrie 2006, mai 2009 şi februarie 2013, aminteşte France Presse.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.