Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Conflictul din Gaza ricoșează în bazele americane. Rachete Katiuşa au lovit o unitate aeriană care găzduieşte trupe americane în Irak

armata sua militari soldati americani

Rachete Katiuşa au vizat duminică baza aeriană Ain al-Asad, care găzduieşte forţe americane şi alte forţe internaţionale în vestul Irakului, iar în interiorul bazei s-a auzit o explozie, au declarat două surse militare, citate de Reuters, conform Agerpres.

Sâmbătă, sistemele de apărare de la Ain al-Asad au interceptat şi doborât două drone care zburau în apropierea bazei.

Baza aeriană Ain al-Asad este situată în vestul provinciei Anbar.

Din 7 octombrie, de la izbucnirea conflictului dintre Israel şi militanţii Hamas din Gaza, s-a înregistrat o creştere a atacurilor împotriva forţelor americane în Irak şi Siria, aminteşte Reuters. Săptămâna trecută, o navă de război americană a doborât peste zece drone şi patru rachete de croazieră lansate de rebelii houthi din Yemen, susţinuţi de Iran.

Statele Unite ale Americii au anunţat sâmbătă seara o întărire a prezenţei lor militare în Orientul Mijlociu din cauza "escaladărilor recente ale Iranului şi forţelor sale complice" în regiune.

Un sistem de apărare antirachetă la mare altitudine (THAAD), precum şi mai multe baterii de rachete sol-aer Patriot vor fi desfăşurate "în întreaga regiune", a anunţat secretarul american al apărării, Lloyd Austin, într-un comunicat de presă.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.