Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rachetele au lovit un depozit de deșeuri radioactive din Kiev - Pericolul de radiații în România nu există deocamdată

pixabay.com
radiatii iradiatii

Nu există în prezent motive de îngrijorare pentru România, precizează Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare, după ce un depozit de deșeuri radioactive din Kiev a fost lovit de rachete.

După ce au apărut informații despre evenimentul ce a avut loc la depozitul de deșeuri radioactive din apropierea capitalei ucrainene Kiev, Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare (CNCAN) precizează că Autoritatea de Reglementare și Control din Ucraina (State Nuclear Regulatory Inspectorate of Ukraine - SNRIU) a confirmat faptul că depozitul nu a fost avariat și măsurătorile efectuate cu dispozitivele portabile au indicat că nivelurile radiațiilor din jurul depozitului sunt la nivelul fondului natural, neexistând nicio amenințare pentru public.

În acest depozit sunt păstrate deșeuri rezultate din utilizarea surselor de radiații în medicină, cercetare și industrie, deșeuri cu radioactivitate scazută.

Pentru România, nu există în prezent motive de îngrijorare.

Rachetele au lovit duminică un depozit cu deșeuri radioactive din Kiev. Inspectoratul de Stat pentru Reglementare Nucleară din Ucraina a arătat că rachetele au lovit situl de eliminare a deșeurilor radioactive al filialei din Kiev a întreprinderii specializate de stat Radon.

Amploarea distrugerilor nu a putut fi evaluat.

„Sistemul automat de monitorizare a radiațiilor a eșuat. Dar camerele de supraveghere au înregistrat căderea rachetelor. Evaluarea situației radiațiilor va fi efectuată cu ajutorul unor dispozitive portabile după terminarea tirului”, arăta Inspectoratul de Stat pentru Reglementare Nucleară din Ucraina, însă primele estimări arătau că nu există niciun pericol pentru populație, potrivit news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.