Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rădăcinile conflictului dintre Rusia şi Ucraina sunt adânci! Un general american în retragere prevestește cum se va termina războiul: 'Asta înseamnă victoria'

Facebook
razboi

Generalul american în retragere David Baldwin, fost comandant al Gărzii Naționale din California, consideră că Ucraina va reuşi să-şi elibereze toate teritoriile ocupate de Rusia începând cu anul 2014. Într-un interviu acordat agenţiei ucrainene RBC, Baldwin a afirmat că restabilirea granițelor Ucrainei este corectă din punct de vedere moral.

"Nu pot vorbi în numele Guvernului SUA, dar, personal, definesc succesul, victoria în acest război, ca fiind restabilirea granițelor Ucrainei aşa cum erau până în 2014. Tot Donbasul, toată Crimeea - asta înseamnă victoria" - a declarat generalul.

Potrivit acestuia, eliberarea teritoriilor ucrainene va avea loc prin mijloace militare.

"Cred că, din păcate, pe termen scurt, va fi o soluție militară, iar apoi va veni diplomația" - a subliniat David Baldwin.

Întrebat de ce sunt menționate adesea granițele existente până la 23 februarie 2022, Baldwin a răspuns: "Avem mulți lideri în Guvernul Statelor Unite cărora nu le place să rişte și le place un status quo. Nu le place să clatine barca. Eu sunt mai mult o persoană care crede în ceea ce este corect din punct de vedere moral".

Potrivit generalului american, războiul care se desfăşoară în Ucraina nu a început anul trecut.

"Acest război a început în 2014 şi trebuie să facem totul așa cum era înainte de 2014" - a adăugat David Baldwin.

Amintim că Rusia a ocupat Crimeea în 2014. Apoi, în 2014-2015, au fost capturate zone din regiunile est-ucrainene Donețk și Lugansk. Invazia rusă la scară largă a început pe 24 februarie 2022.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.