Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

RADET: Apa caldă, în parametri funcționali în aria municipiului București

radetAnaliza

RADET anunță locuitorii Capitalei că, în prezent, se livrează apă caldă în București, fără disfuncționalități cauzate de decizia de limitare a debitului de gaze naturale către CET Vest aparținând ELCEN.

"În prezent, se livrează apă caldă în parametri funcționali în aria municipiului București, fără disfuncționalități cauzate de decizia de limitare a debitului de gaze naturale către CET Vest aparținând ELCEN. Vă facem precizarea că în sectoarele 3 și 5, RADET București continuă lucrările de revizie și reparații necesare pregătirii sistemului pentru sezonul de încălzire viitor, aproximativ 40 de blocuri fiind în cursul zilei de azi, până la orele 14, 18, respectiv 19, fără apă caldă", a precizat RADET.

Citește și: Gabriela Firea intervine în scandalul apei calde: Ce a anunţat Primarul General

RADET București furnizează energie termică pentru aproximativ 565.000 de apartamente, reprezentate de peste 8.500 de blocuri și imobile, în care trăiesc peste 1,25 milioane locuitori, precum și pentru aproximativ 5.400 de instituții, obiective sociale și agenți economici. RADET București asigură 72% din necesarul de energie termică al Capitalei. 95% dintre consumatori sunt de tip casnic, restul fiind de tip social și industrial (instituții publice și agenți economici).

În cursul zilei de vineri, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, i-a asigurat pe bucureșteni că vor avea apă caldă și căldură, menționând totodată că luni va avea o întâlnire cu toți factorii responsabili implicați în situația RADET — ELCEN.

Precizările au fost făcute în contextul în care, marți, Firea anunța că ELCEN a trimis o notificare PMB din care reiese că în această lună nu va mai ridica poprirea nici măcar pentru procentul de 30% din contul RADET care asigura plata salariilor și reparațiile necesare.

Ulterior, ELCEN a anunțat că aproape jumătate din locuitorii Capitalei vor rămâne fără apă caldă în perioada următoare, după ce Distrigaz a decis limitarea debitului de gaze naturale către Electrocentrale București (ELCEN), din cauza unei sume restante de 147,2 milioane de lei.

Joi, Distrigaz Sud Rețele a informat că a instituit poprire pe toate conturile bancare ale societății ELCEN, pentru suma de 11,67 milioane de lei, iar potrivit unui comunicat transmis de ELCEN există riscul major ca, începând din data de 10 septembrie, producția de energie electrică și termică să fie sistată.

Ulterior, reprezentanții Distrigaz Sud Rețele au declarat, pentru AGERPRES, că acceptă ridicarea popririi asupra conturilor Electrocentrale București SA cu condiția de a fi achitată de îndată o primă tranșă de 5,8 milioane de lei, reprezentând 50% din valoarea popririi, anunță Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.