Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Radiohead a lansat, după un atac cibernetic, 18 ore de muzică din perioada 'Ok Computer'

securitate cibernetica

Trupa Radiohead a lansat 18 ore de înregistrări demo din perioada „Ok Computer”, după ce un hacker a spart calculatorul lui Thom Yorke, anunță news.ro.

Grupul a anunţat că decizia a venit în urma atacului cibernetic şi a unei ameninţări: hackerul cerea 150.000 de dolari pentru a nu difuza muzica.

Pe Facebook, chitaristul Jonny Greenwood a scris că fanii pot descărca arhiva completă pentru 18 lire sterline, bani care vor ajunge la campania Extinction Rebellion.

El a adăugat că fanii pot astfel „afla dacă trebuia să plătim răscumpărarea”.

Citește și: Șeful OPC Timiș intră la RUPERE după ce DNA a descins la Primăria Timișoara: Au încercat să mă intimideze prin plângeri

„Cineva a furat arhiva lui Thom din perioada OK Computer şi, aparent, a cerut 150.000 de dolari în schimbul ei. În loc să ne plângem - mult - sau să ignorăm, lansăm toate cele 18 ore pe Bandcamp în sprijinul Extinction Rebellion. Doar pentru următoarele 18 zile”, a fost scris pe Facebook.

Muzica nu era menită să fie lansată pentru public, doar câteva dintre piese au apărut pe album, ci este „doar interesantă”.

Radiohead a fost inclusă anul acesta în Rock and Roll Hall of Fame.

Trupa rock alternativ Radiohead a fost înfiinţată în 1985, în Marea Britanie, şi este formată din Thom Yorke (voce, chitară), Jonny Greenwood (chitară), Colin Greenwood (bas, clape), Ed O'Brien (chitară) şi Philip Selway (tobe). Grupul a cunoscut succesul odată cu lansarea single-ului „Creep”, în 1992, iar albumul de debut, „Pablo Honey”, a apărut în 1993. Au urmat opt materiale de studio - în rândul cărora se remarcă albumul „OK Computer” (1997). Formaţia a primit trei premii Grammy şi un MTV Video Music Award.

Cel mai recent album lansat de Radiohead, „A Moon Shaped Pool”, a fost lansat în versiune digitală pe 8 mai 2016.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.