Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Radiohead, Janet Jackson, Def Leppard, The Cure, incluși în Rock and Roll Hall of Fame în 2019

Hooked on Everything
janet jackson

 

Radiohead, Janet Jackson, Stevie Nicks, Def Leppard, The Cure, Roxy Music și Zombies sunt artiştii care vor fi incluşi în Rock and Roll Hall of Fame în 2019, iar ceremonia va avea loc pe 29 martie, la Barclays Center din New York, au anunţat, joi, organizatorii.

Artiştii din industria muzicală pot fi propuşi pentru a fi incluşi în Rock and Roll Hall of Fame, instituţie aflată în oraşul Cleveland, la minimum 25 de ani după lansarea primului album, scrie News Mediafax.

Trupa Radiohead a fost și în 2018 pe lista de nominalizări, dar a refuzat să participe la ceremonie.

"Ca trupă britanică nu prea înțelegem din punct de vedere cultural despre ce este vorba, dar este una dintre acele ocazii în care este drăguț să fii nominalizat. Este ceva american. Noi, britanicii, nu ne prea pricepem să ne sărbătorim", spunea chitaristul trupei, Ed O´Brien, citat de New Musical Express.

În schimb, chitaristul de la Def Leppard considera "jalnic", în 2017, faptul că trupa nu apăruse încă între nominalizați. "Suntem o trupă rock care a vândut 100 de milioane de albume, cele mai multe în America, suntem o adevărată trupă rock, suntem împreună de 30, aproape 40 de ani și fapul că nu este recunoscut acest lucru este un pic ciudat", a comentat chitaristul pentru Blabbermouth.

Stevie Nicks marchează o premieră. Ca membră a Fleetwood Mac, ea este deja inclusă în Hall of Fame, din 1998. Nicks devine astfel prima femeie care este inclusă în Hall of Fame de două ori.

Până în prezent, 22 de artiști au fost incluși în muzeu de două ori, Eric Clapton fiind celebrat de trei ori, ca artist solo și ca membru al trupelor Cream și Yardbirds.

Proiectul Rock and Roll Hall of Fame a fost inițiat în 1983 de fondatorul casei de discuri Atlantic Records, Ahmet Ertegun. Muzeul este deschis în Cleveland, Ohio din 1986.

Chuck Berry, James Brown, Ray Charles, Sam Cooke, Fats Domino, The Everly Brothers, Buddy Holly, Jerry Lee Lewis, Little Richard și Elvis Presley au fost primii artiști selectați, iar Aretha Franklin a devenit, în 1987, prima artistă din lista celor omagiați.

În 2018, Bon Jovi, The Cars, Dire Straits, The Moody Blues, Sister Rosetta Tharpe și Nina Simone au fost muzicienii selectați pentru includerea în Rock and Roll Hall of Fame.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.