Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Radioterapia: când este recomandată și cum acționează împotriva cancerului

radioterapia

Radioterapia joacă un rol important în terapia cancerului, fiind parte a planului de tratament pentru circa jumătate din pacienții diagnosticați cu această boală. Această terapie presupune administrarea unei doze cât mai mari de radiație tumorii, limitând pe cât posibil iradierea țesuturilor sănătoase din jur.

Radiația ionizantă distruge celulele canceroase sau le încetinește creșterea. În săptămânile sau chiar lunile de după iradiere, aceste celule încetează să se mai multiplice sau mor.

Indicată pentru vindecare, pentru reducerea recidivelor ori pentru ameliorarea simptomelor, radioterapia poate fi utilizată într-o multitudine de tipuri de cancer:

  • cancere ginecologice (sân, uter, vagin, vulvă);
  • cancere urogenitale (prostată, vezică, penis);
  • cancere ORL (faringe, laringe, cavitate orală);
  • cancere digestive (esofag, stomac, rect);
  • cancere pulmonare;
  • cancere cerebrale;
  • cancere de sânge, de măduvă osoasă sau ganglioni (leucemii, limfoame).

Deși în unele cazuri radioterapia poate fi folosită ca metodă de tratament unică, cel mai adesea, ea este utilizată complementar cu alte mijloace terapeutice. În general, cancerul necesită un tratament complex, multimodal, realizat prin colaborare în cadrul unei echipe multidisciplinare de specialiști.

Centrul Oncologic Sanador asigură pacienţilor o gamă complexă de servicii moderne şi integrate de diagnostic, tratament al cancerului și urmărire post-terapeutică, pornind de la ambulatoriu, spitalizare de zi și continuă, până la oncologie medicală, radioterapie, brahiterapie, medicină nucleară, SPECT-CT și terapie izotopică, împreună cu cele mai performante echipamente și tehnologii medicale, utilizate și aplicate de medici cu o bogată experienţă în domeniu. Centrul Oncologic Sanador este dotat cu două acceleratoare liniare de ultimă generație: TRUE BEAM și TRUE BEAM STX, produse de Varian, lider mondial în domeniu.

Află aici mai multe informații despre tipurile de radioterapie disponibile și utilizările lor, despre avantajele acestei terapii precum și despre efectele adverse.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.