Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Radu Cristescu îl SPULBERĂ pe ministrul Mediului în scandalul ursului: 'Propun să-l proclamăm, după modelul sovietic, cel mai mare pitic udemerist din lume'

Facebook
Radu Cristescu

Deputatul PSD, Radu Cristescu, îl critică pe ministrul Mediului, Tanczos Barna, pentru modul în care a gestionat criza ursului ucis de un prinț. Cristescu îl critică pe Barna pentru declarațiile controversate făcute.

„Ministrul udemerist Tanczos Barna culege urși din copac.

Tanczos Barna, grofișorul tupeist care călărește, ca ministru UDMR-ist, pădurile României, a dat zilele astea mai multe recitaluri solo de kurtoskalacs cu burduf, după ce a explodat scandalul împușcării dubioase, de către un prinț venit pe filieră iohanistă, a unui urs uriaș.

Ca un șmecheraș ieftin de Budă cu Pestă, grofulică Barna a făcut mai întâi mișto de acest caz revoltător, zicând că nu se știe dacă pe urs îl chema Arthur sau Ioniță. De ce nu Janos sau Feri, honvezelule de pădure ?

Apoi a dat-o pe seriozitate, anunțându-ne o chestie oficială, formulată bizar : " S-a aprobat recoltarea unui exemplar de urs brun".

Păi, măi ministre grofișor, cum adică a fost recoltat un urs ? Era ursul copt, pe-o creangă, și l-a cules prințul ăla cu pile la dulapul sas ? Stătea ursul într-o tufă, pe-o crenguță, ca murele, numai bun de cules și pus în coșulețul UDMR ? Sau poate dumneata, honvezelule de tufă, ai învățat limba română cu femeia de serviciu de la ambasada maghiară din Tailanda ?

La final, ministrul udemerist cu multe mure-n gură a dat ,, nucleara " de stepă : ,, Că este cel mai mare urs, sunt 593 de puncte şi din câte ştiu ursul lovit de o maşină la Sovata avea 620 ". Ca să vezi ... Din ceea ce au spus specialiștii în domeniu, numărul maxim de puncte pentru trofeele de urs ar fi de doar 600. Dar se vede că specialiștii nu știu că udemeriștii pot face, dacă trebuie, cercuri pătrate, voturi din pămînt, din iarbă verde, pitici uriași sau balene pitice. Plus Ungaria Mare, desigur. Din carton și pene honvezești de cocoș jumulit.

Prin urmare, profund impresionat de alba-neagra ministrului Tanczos Barna, propun să-l proclamăm, după modelul sovietic, cel mai mare pitic udemerist din lume. Și pe urmă să-l ducem la muzeul figurilor de ceară. Fără să-l recoltăm înainte de asta, ca pe urs, fiindcă buruienile nu se recoltează, ci se taie”, a spus Radu Cristescu pe pagina sa de Facebook.

Context

Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a afirmat, marţi seară, că ursul ucis în Covasna era un exemplar foarte mare, nu era ”un urs banal”. Ministrul apreciază că nu dacă era sau nu cel mai mare urs din Europa este adevărata problemă, ci faptul că a existat posibilitatea legală ca aceste extrageri de forţă majoră să fie transformate în altceva, conform news.ro

”În  niciun caz nu vorbim de un urs banal, vorbim de un exemplar foarte mare, o spun de la bun început. Este un exemplar foarte mare, undeva la 600 de puncte”, a declarat, marţi seară, la TVR, ministrul Tánczos Barna.

Citește și: VIDEO Ministrul Mediului, după ce DNA a deschis dosar penal pentru ursul Arthur: 'Nu ar trebui să fie asta o temă: dacă este cel mai mare' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.