Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Radu Cristescu (PSD), REVOLTAT că ar putea ajunge un maghiar Avocat al Poporului: 'Mai rămîne doar ca amiralul Horthy să aibă statuie în Piața Victoriei'

captura Antena 3
Radu Cristescu

Liderii coaliţiei de guvernare au stabilit să voteze noul Avocat al Poporului luni, 28 iunie, cu o zi înainte ca judecătorii CCR să se pronunţe asupra constituţionalităţii demiterii Renatei Weber. Singurul candidat pentru această funcţie este de la UDMR, Fábián Gyula. Deputatul PSD, Radu Cristescu, se arată revoltat de profilul celui propus de UDMR. El menționează că Gyula are un trecut cu „pete antiromânești” și cataloghează alegerea acestuia ca un „atac la siguranța națională”.

„Atac la siguranța națională : coaliția groazei vrea un complice al extremiștilor unguri ca Avocat al Poporului

După ce au revocat-o pe Renate Weber din funcția de Avocat al Poporului, ca intr-o adevarata dictatura specifica țărilor latino-americane sau chiar și mai rău, ca în Africa, coaliția groazei, formată din PNL-USR-UDMR și minoritati, se grăbeste sa numească în funcție o slugă de încredere a cîrdășiei guvernamentale.

Motivele schimbării Renatei Weber au fost de-a dreptul abracadabrante și au constituit doar un pretext formal pentru schimbarea acesteia.

Au vrut să scape de Renate Weber pentru ca doar Avocatul Poporului poate ataca actele abuzive ale Guvernului, deci e nevoie de o unealta docila, nu de un jurist onest.

Acum, când am vazut ca UDMR-ului ii revine funcția de Avocat al Poporului , îmi vine in minte un singur cuvint, și anume TRĂDARE!

Și când văd pe cine vor sa nominalizeze ungurii, prin organizația antiromaneasca numită UDMR, ma gândesc ce poate urma și, sincer, ma îngrozesc.

Ungurul pe care vor sa-l pună Avocatul Poporului Român se numește Fabian Gyula și are un trecut cu pete antiromânești , fiind cercetat de CSM pentru asocierea cu o organizație extremista maghiara. Deși era procuror al statului român, acest honved în robă neagră explica, de la tribuna extremiștilor unguri, ce lucru minunat și legal e autonomia teritoriala. Mai cu seama autonomia teritoriala a Ardealului, desigur.

Dar alesul UDMR nu e doar un dubios cu pete antiromânești, ci și un profitor parșiv, fiind numit ca șef adjunct în procuratură cu puțin timp înainte de a ieși la pensie, la doar 50 de ani, ca să poată primi astfel mai mulți bani in plus, peste pensia grasă pe care ar fi încasat-o oricum.

Un asemenea îmbuibat lacom, complice al extremiștilor antiromâni, vrea să planteze UDMR ca Avocat al Poporului, cu mîna vinzatorilor din PNL și USR. Mai rămîne doar ca amiralul Horthy, complicele lui Hitler, să aibă statuie în Piața Victoriei, chiar în fața sediului Guvernului României, ca să știm măcar o treabă! Deșteaptă-te, române!”, a spus Radu Cristescu, pe pagina sa de Facebook.

Vezi și: Dan Barna susține că 'nu e vorba de nicio presiune' cu privire la numirea Avocatului Poporului la schimb cu desființarea SIIJ

Vezi și: Kelemen Hunor, despre contrele cu USR: 'Vreţi voi Avocatul Poporului? Luaţi-l! Nu au vrut. Mai mult nu pot să vă spun' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.