Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kelemen Hunor, despre contrele cu USR: 'Vreţi voi Avocatul Poporului? Luaţi-l! Nu au vrut. Mai mult nu pot să vă spun'

citu barna kelemen

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat marţi că Fabian Gyula este candidatul Coaliţiei şi va avea majoritate în momentul în care va fi votat ca Avocat al Poporului în plenul Parlamentului, lunea viitoare.

El a explicat că audierea lui Fabian Gyula va avea loc miercuri în Comisiile juridice reunite.

"Mâine va fi audierea candidatului la funcţia de Avocat al Poporului în Comisiile juridice reunite şi votul în plen se va da săptămâna viitoare la o altă şedinţă a plenului reunit. CNA la fel, săptămâna viitoare se va vota dacă mâine CNA îşi va alege preşedintele. (...) Este candidatul Coaliţiei (Fabian Gyula) şi va avea majoritate în momentul în care se va vota. Luni va fi o şedinţă şi se va vota. Există o decizie în Coaliţie legat de Radio, de CNA, de toate instituţiile. Nu le amestecăm", a Kelemen Hunor, la finalul şedinţei Coaliţiei de guvernare, potrivit Agerpres.

Liderul UDMR a spus că cei de la USR nu au vrut, la negocierile din Coaliţie, această funcţie: "Vreţi voi Avocatul Poporului? Luaţi-l! Nu au vrut. Mai mult nu pot să vă spun".

Întrebat de ce candidatura lui Fabian Gyula nu a fost semnată de cei de la USR, el a răspuns: "Ei au avut astăzi o discuţie în forul lor de conducere şi trebuie să îi întrebaţi pe liderii lor, nu pe mine. Eu nu am nicio treabă cu discuţiile lor interne. Ei nu au zis niciodată că doresc Avocatul Poporului".

Referitor la desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie, Kelemen Hunor a precizat: "Dacă va veni avizul Comisiei de la Veneţia, în maxim două săptămâni, vom convoca o sesiune extraordinară la Senat şi vom finaliza desfiinţarea SIIJ. Când vine raportul, ne vom reuni în Coaliţie, vom discuta toate detaliile, tot conţinutul şi se va desfiinţa SIIJ".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.