Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Radu Hanga (BVB): Listarea la bursă demonstrează interesul şi încrederea pe care investitorii le au faţă de companie

bursa

Noile obligaţiuni Vivre Deco, în valoare de şapte milioane de euro, au debutat miercuri la Bursa de Valori Bucureşti, sub simbolul bursier VIV26E.

"Ne bucurăm că piaţa de capital românească susţine planurile de creştere ale Vivre Deco, atât în România, cât şi în celelalte ţări în care este prezentă. Anul trecut, în aprilie 2020, Vivre Deco lista prima sa emisiune de obligaţiuni, într-o perioadă plină de incertitudini. Listarea celei de-a doua emisiuni de obligaţiuni Vivre, aproape dublă faţă de prima, demonstrează pe de o parte interesul şi încrederea pe care investitorii le au faţă de compania şi echipa Vivre, iar pe de altă parte arată deschiderea companiei pentru diversificarea surselor de finanţare, folosind cu succes bursa în acest sens", a declarat Radu Hanga, preşedintele BVB, conform unui comunicat al bursei.

Cea de-a doua emisiune de obligaţiuni Vivre, se tranzacţionează de miercuri pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare. Capitalul atras de la investitorii din piaţa de capital este destinat creşterii cotei de piaţă şi investiţiilor în tehnologie şi automatizări. În total, compania a atras prin piaţa de capital, începând cu martie 2020, prin intermediul celor două emisiuni de obligaţiuni, suma de 10,45 milioane de euro.

"Statutul de companie publică pe care l-am obţinut odata cu listarea obligaţiunilor şi încrederea pe care ne-au acordat-o investitorii în ultimii doi ani ne determină să creştem în anii ce urmează într-un ritm şi mai accelerat, dar sustenabil. Viitorul este despre personalizarea experienţei clienţilor Vivre, adaptată nevoilor lor, iar tehnologia este principala pârghie care ne va permite să personalizăm interacţiunile digitale la infinit, fără limitări de ordin fizic. Ne dorim să devenim treptat cel mai important marketplace pe categoria de home & deco în regiunea din care facem parte. Acest demers necesită capital, eforturi şi resurse importante pe toate palierele, însă suntem pregătiţi să inovăm şi să facem tot ceea ce ţine de noi pentru a ne atinge obiectivele", a afirmat Monica Cadogan, cofondator şi director general al Vivre Deco.

Listarea obligaţiunilor vine după ce Vivre Deco a încheiat un plasament privat în aprilie 2021, prin care a atras fonduri în valoare de 7 milioane euro necesare dezvoltării. Un număr de 89 de investitori au subscris în cadrul plasamentului, dintre care 5 investitori calificaţi şi 84 de investitori de retail (4 persoane juridice române, 76 persoane fizice române şi 4 persoane fizice străine). Emisiunea include un număr de 14.000 de obligaţiuni, cu o valoare nominală de 500 de euro. Obligaţiunile au o dobândă anuală de 5,5%, cu plata semestrială, scadenţa la 5 ani de la data emiterii, respectiv 21 aprilie 2026. Plasamentul privat şi listarea obligaţiunilor au fost realizate cu sprijinul TradeVille, Consultant Autorizat.

"De astăzi, bursa ne oferă un decor proaspăt odată cu listarea celor mai noi obligaţiuni Vivre Deco. După un alt debut întâmplat zilele trecute la bursa noastră, am putea spune ca această săptămână este dedicată casei. Fie că e vorba despre construcţia de locuinţe, fie despre decorarea lor, investitorii la Bursa de Valori Bucureşti au acum acces facil şi diversificat la noi instrumente pentru a capta oportunităţile pe care le oferă oricare dintre aceste două domenii", a subliniat Ovidiu-George Dumitrescu, CFA, directorul general adjunct al TradeVille.

Prima emisiune de obligatiuni Vivre Deco, în valoare de 3,45 milioane de euro, se tranzacţionează la bursa din 10 aprilie 2020 sub simbolul bursier VIV25E. Compania nu exclude derularea de noi operaţiuni de finanţare prin piaţa de capital în perioada 2021-2025.

Vivre Deco a fost fondată în anul 2012 în România, iar în 2013 a început un amplu proces de extindere la nivel regional, ajungând în 2019 să fie prezentă în 9 ţări: România, Bulgaria, Ungaria, Polonia, Croaţia, Slovacia, Slovenia, Cehia, Grecia. În prezent, Vivre este unul dintre principalii comercianţi de produse Home & Deco în pieţele în care activează, canalul de vânzări fiind exclusiv online. Conform analizelor de piaţă efectuate de emitent, Vivre se află printre cei mai importanţi 5 jucători din principalele pieţe în care îşi desfăşoară activitatea, în România, Bulgaria, Ungaria şi Croaţia.

Compania a încheiat anul 2020 cu o cifră de afaceri netă de 295,2 milioane lei, o creştere de 50% comparativ cu anul precedent. Profitul net a crescut de la 3 milioane lei în 2019, la 7,4 milioane lei în 2020.

La finalul anului trecut, numărul mediu de angajaţi la nivel de grup (Vivre Deco şi Technologies by Vivre) era de 279. Acţionarii companiei sunt Neogen SA, cu 50%, Advisory Delta, cu 45%, şi Nagy Vajda Andras Peter (director tehnic Vivre), cu 5%, informează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.