Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Radu Hanga, BVB: Ne bucurăm că statul începe să depindă într-o măsură mai mare de banii românilor

bvb

Un număr de 49 de emisiuni de obligaţiuni au fost tranzacţionate în ultimii trei ani la Bursa de Valori Bucureşti, ceea ce a însemnat 2,7 miliarde de euro ridicaţi prin piaţă, a declarat, vineri, preşedintele Bursei de Valori Bucureşti, Radu Hanga.

El a făcut referire la anunţul de vineri al Ministerul Finanţelor cu privire la lansarea unei noi emisiune FIDELIS de titluri de stat.

"Dincolo de partea de companii, avem partea de obligaţiuni - 49 de emisiuni de obligaţiuni, 2,7 miliarde de euro ridicaţi prin piaţă în ultimii trei ani. Astăzi iese din nou anunţ privind o nouă emisiune de titluri de stat efectuată de Guvernul României, deci aici iarăşi un semnal foarte pozitiv pentru noi, ca şi piaţă, faptul că Guvernul foloseşte tot mai mult instrumentele pe care le oferă piaţa locală de capital pentru a se finanţa. Ne bucurăm că se întâmplă acest lucru, pentru că se leagă necesarul de finanţare al statului cu resursele care sunt disponibile pe piaţa locală, adică statul începe să depindă într-o măsură mai mare de banii românilor, de banii investitorilor locali care sunt disponibili aici", a afirmat Hanga, la cea de-a XVII-a ediţie a evenimentului ''Întâlnire cu presa economică''.

Ministerul Finanţelor lansează o nouă emisiune FIDELIS de titluri de stat, iar în perioada 22 iunie - 12 iulie 2021, persoanele fizice rezidente şi nerezidente, cu vârsta peste 18 ani, pot subscrie prin intermediul băncilor partenere titluri de stat denominate în lei şi în euro, care sunt listate la Bursa de Valori Bucureşti, conform agerpres.

Titlurile de stat în lei au scadenţe de 1 an şi 2 ani, cu dobânzi anuale de 2,95% şi respectiv de 3,25%, iar cele în euro au scadenţă de 2 ani şi dobândă anuală de 1%.

Valoarea nominală a unui titlu de stat FIDELIS este de 100 de lei pentru emisiunea în lei şi 100 de euro pentru emisiunea în euro, iar pragul minim de subscriere este de 5.000 de lei, respectiv 1.000 de euro.

Titlurile de stat destinate populaţiei sunt remunerate cu dobânzi anuale peste nivelul titlurilor de stat tranzacţionate pe piaţa secundară interbancară.

Piaţa Financiară a organizat, în perioada 17-18 iunie 2021, la Predeal, tradiţionala întâlnire dintre jurnalişti şi reprezentanţi ai mediului financiar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.