Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Radu Hanga, președintele BVB: 'Capitalizarea totală a companiilor care s-au listat pe BVB emiţând acţiuni se apropie de un miliard de euro'

zf.ro
Radu Hanga

Capitalizarea totală a companiilor care s-au listat pe Bursa de Valori Bucureşti emiţând acţiuni se apropie de un miliard de euro, iar valoarea totală a finanţărilor cu emisiuni de obligaţiuni anul acesta depăşeşte 3,5 miliarde de lei, a declarat miercuri, preşedintele Bursei de Valori Bucureşti (BVB), Radu Hanga, potrivit Agerpres.

"Vorbind despre Bursa de Valori Bucureşti ne aflăm într-o perioadă foarte bună. Ne aflăm într-o perioadă de dezvoltare, într-o perioadă în care ne bucurăm că aţi ales să participaţi şi voi. Valoarea totală a finanţărilor cu emisiuni de obligaţiuni anul acesta depăşeşte 3,5 miliarde de lei. Sigur, pe lângă obligaţiuni am avut şi segmentul de acţiuni. Am văzut anul acesta 19 companii listate, 17 pe piaţa AeRO, două pe piaţa reglementată. Capitalizarea totală a companiilor care s-au listat pe Bursa de Valori Bucureşti emiţând acţiuni se apropie de un miliard de euro. Una peste alta, o poveste frumoasă, o evoluţie extrem de frumoasă la care contribuiţi acum şi voi cei de la Ocean Credit. Ne bucurăm de asemenea şi mulţumim Goldring în calitate de consultat autorizat pentru modul în care colaborează cu noi şi pentru modul în care sprijină companiile româneşti pentru a se finanţa utilizând piaţa de capital", a spus Radu Hanga, la evenimentul de listare la bursă a obligaţiunilor Ocean Credit IFN.

Preşedintele BVB a afirmat că Ocean Credit este un exemplu de de jucător care se bazează în principal pe canal electronic pentru distribuţia produselor, o companie care îşi găseşte locul şi se dezvoltă în piaţa finanţărilor.

"Mă bucur că vedem venind către Bursa de Valori Bucureşti o nouă companie din sectorul financiar, tradiţional sectorul financiar este un sector dominat de jucători mari, un sector cu o istorie lungă, un sector consolidat. Foarte rar se întâmplă mişcări majore în zona aceasta. Pe de altă parte, dacă ne uităm la ultimii ani o să vedem că schimbările care se întâmplă în mediul economic, digitalizarea, migrarea către mediul online, au creat oportunităţi, atât pentru jucătorii deja prezenţi în piaţă cât şi pentru newcomers, pentru challengers, pentru companii noi, antreprenoriale, care îşi doresc să îşi găsească un loc pe această piaţă. Şi Ocean Credit este un exemplu de astfel de jucător care se bazează în principal pe canal electronic pentru distribuţia produselor, o companie care îşi găseşte locul şi se dezvoltă în această piaţă a finanţărilor. Ne bucurăm să vă vedem astăzi alături de noi. Ne bucurăm să vă vedem venind alături de Bursa de Valori Bucureşti. Ne bucurăm că aţi apreciat avantajele pe care le oferă Bursa şi finanţarea prin emisiuni de obligaţiuni pentru a vă dezvolta afacerea. Şi sigur nu este de neglijat nici ceea ce facem acum, adică faptul că aţi venit către Bursă, faptul că aţi platforma Bursei pentru a vă finanţa vă urcă pe o scenă, vă dă vizibilitate, vă ajută, speraţi voi, ne dorim şi noi, vă ajută să vă dezvoltaţi business-ul mergând înainte", a spus Radu Hanga.

Obligaţiunile Ocean Credit IFN, în valoare de 1,86 milioane de euro, au intrat miercuri la tranzacţionare pe piaţa de capital din România.

Potrivit BVB, obligaţiunile se vor tranzacţiona pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare sub simbolul bursier OCIFN26E, iar fondurile atrase vor susţine creşterea capacităţii de creditare şi investiţii în fintech.

Ocean Credit IFN a vândut în cadrul unui plasament privat derulat în iulie 2021 un număr de 18.668 de obligaţiuni corporative subordonate, negarantate. Obligaţiunile au o valoare nominală de 100 de euro, cu scadenţă de cinci ani şi o rată a cuponului fixă de 8,75% pe an, achitată trimestrial.

Plasamentul privat şi listarea obligaţiunilor au fost realizate cu sprijinul Goldring.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.